Kiszone pomidorki

  • wyświetlono: 518 |
  • dodany do książki kucharskiej: 2 |
  • polecenia: 0

Kiszone pomidorki koktajlowe to nowość w mojej kuchni. Pomysł podrzuciła mi mama, która w tym roku ma wyjątkowy, pomidorowy urodzaj.

małgorzata kwiatkowska
  • 60min

Składniki

Składniki:

(na 4 słoiki 0,3 ml)

600 g kolorowych pomidorków koktajlowych

1 l wody

2 łyżki soli

na każdy słoiczek:

1 ząbek czosnku przekrojony wzdłuż

Wiązanka kopru

2 cm kawałek chrzanu przekrojony wzdłuż

Sposób przygotowania przepisu:

Kiszone pomidorki

  • 1. Wodę z solą zagotować, wystudzić - powinna być letnia. Do wyparzonych czystych słoików wkładać dodatki na dno, wypełnić opłukanymi, pomidorkami bez szypułek. Zalać letnią zalewą. Zamknąć dokładnie i mocno suchą zakrętką. Nie pasteryzować. Można je otworzyć już po tygodniu - są delikatne. Po 3 tygodniach są już ukiszone.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

tania_kuchniazdrowie_na_talerzusezonowe_przysmakikiszone pomidorki

Komentarze

Podobne przepisy

Kiszona cukinia

Dodane przez: Qna-w-agreście

Kiszona cukinia

Kiszona cukinia smakuje wspaniale....

kiszone buraki

Dodane przez: duszek

Kiszone buraki

Moda na kiszonki, a zwłaszcza kiszone...

Kiszona cukinia

Dodane przez: JustKuchcik

Kiszona cukinia

Cukinia zrobiona w ten sposób to...

Kiszone rydze

Dodane przez: Reniutka

Kiszone rydze

Kiszenie to najzdrowszy sposób...

Kiszona cukinia

Dodane przez: Klaudia0318

Kiszona cukinia

Kisimy nie tylko ogórki :) Kiszona...

Pomidorki koktajlowe

Dodane przez: anita176

Pomidorki koktajlowe w oleju

Doskonały dodatek do obiadu

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE