Żeby zrobić grillowane pieczarki z krewetkami wystarczy mieć tylko potrzebne składniki, grill, cień za drzewem, dmuchany basen i zimne piwko :).
35 min
Składniki:
Składniki:
4 duże pieczarki
ok 15 - 20 małych krewetek
tyle samo pomidorków koktajlowych
4 łyżki sosu chili
2 ząbki czosnku
2 szalotki albo 1 mała cebula
1 wiązanka natki pietruszki
sól, pieprz
Grillowane pieczarki z krewetkami i salsą pomidorową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Pieczarki myjemy i osuszamy. Wycinamy trzonki (wykorzystujemy do innej potrawy np. do jajecznicy ;) ) Pieczarki skrapiamy oliwą i grillujemy. Pod sam koniec grillowania doprawiamy solą i pieprzem.
2.W tym samym czasie przygotowujemy krewetki z salsą; umyte i osuszone krewetki podsmażamy na oliwie z dodatkiem posiekanych szalotek, dodajemy sos chili, przeciśnięty czosnek, natkę pietruszki doprawiamy solą i pieprzem. Długo nie smażymy krewetek, jakieś 3 minuty. Gotowe ugrillowane pieczarki wypełniamy krewetkami z salsą. Dekorujemy listkami natki.
Komentarze