Grillowane pieczarki z krewetkami i salsą pomidorową

0 (0 ocen)

  • 35 min

Żeby zrobić grillowane pieczarki z krewetkami wystarczy mieć tylko potrzebne składniki, grill, cień za drzewem, dmuchany basen i zimne piwko :).

  • 35 min

Składniki:

  • Składniki:

    4 duże pieczarki
    ok 15 - 20 małych krewetek
    tyle samo pomidorków koktajlowych
    4 łyżki sosu chili
    2 ząbki czosnku
    2 szalotki albo 1 mała cebula
    1 wiązanka natki pietruszki
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Faszerowane

Grillowane pieczarki z krewetkami i salsą pomidorową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pieczarki myjemy i osuszamy. Wycinamy trzonki (wykorzystujemy do innej potrawy np. do jajecznicy ;) ) Pieczarki skrapiamy oliwą i grillujemy. Pod sam koniec grillowania doprawiamy solą i pieprzem.
  • 2. W tym samym czasie przygotowujemy krewetki z salsą; umyte i osuszone krewetki podsmażamy na oliwie z dodatkiem posiekanych szalotek, dodajemy sos chili, przeciśnięty czosnek, natkę pietruszki doprawiamy solą i pieprzem. Długo nie smażymy krewetek, jakieś 3 minuty. Gotowe ugrillowane pieczarki wypełniamy krewetkami z salsą. Dekorujemy listkami natki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Krewetki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Grill

Podobne przepisy

To może cię zainteresować