Omlet z jarmużem i serem solankowym

0 (0 ocen)

  • 20 min

Dzień dobry i zapraszam na śniadanie :)

  • 20 min

Składniki:

  • Składniki:
    1/2 opakowania świeżego jarmużu (5 liści)
    4 duże, wiejskie jaja
    100 g twarogu solankowego np. bałkańskiego albo fety
    1/4 czerwonej papryki
    4 do 5 pomidorków koktajlowych
    50 ml mleka
    1 łyżeczka skrobi ziemniaczanej
    2 łyżki klarowanego masła
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Omlet Ser

Omlet z jarmużem i serem solankowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka roztrzepujemy z mlekiem, mąką ziemniaczaną. Doprawiamy pieprzem. Dorzucamy poszarpany jarmuż, ser pokrojony w drobną kostkę oraz pokrojone pomidorki i paprykę. Na patelni rozgrzewamy masło, następnie wylewamy masę jajeczną. Smażymy na małym ogniu pod przykryciem. Gdy się jajka od spodu zetną, to możemy włożyć patelnię do rozgrzanego piekarnia dosłownie na 3 minuty. Żeby jajka w całości się ścięły (uwaga na plastikowe rączki od patelni, których nie należy wkładać do piekarnika!) Frittata czy tam omlet gotowy :) Jajek nie musimy solić ponieważ dodaliśmy słony ser. Miłego dnia!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jarmuż Sery

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować