Ciastka owsiane z fasolą i czekoladą

4.5 (173 ocen)

  • 60 min

fasola nie tylko do fasolki po bretońsku

  • 60 min

Składniki:


  • 300 g fasoli białej
    3 jajka
    Kilka łyżek płatków owsianych
    100 g czekolady gorzkiej 80 %
    Kawałek masła
    1-2 łyżki ksylitolu
    Garść suszonych moreli
    Garść suszonych śliwek
    Garść suszonej żurawiny
Wystaw ocenę:

4.5 (173 ocen)

Zobacz również:

Desery Ciastka

Ciastka owsiane z fasolą i czekoladą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Fasolę namocz (najlepiej na noc), gotuj aż będzie miękka, a następnie zmiksuj na gładką masę w blenderze. Drobno pokrój suszone owoce. Jajka utrzyj z ksylitolem na puszystą pianę i dodaj je do fasoli. Dorzuć owoce i rozpuszczoną w kąpieli wodnej czekoladę. Dorzuć płatki. Całość dokładnie wymieszaj, najlepiej mikserem. Odstaw do lodówki na kilka minut. Po wyjęciu zacznij formować małe ciastka. Układaj na blasze i piecz w piekarniku nagrzanym do 180 °C przez kilka minut. Odłóż do wystygnięcia.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Fasola

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować