Muffiny bardzo owocowe bez cukru

0 (0 ocen)

  • 45 min

Poniżej przepis na nasze muffinki, które Emilka przygotowała samodzielnie

  • 45 min

Składniki:

  • Babeczki bardzo owocowe
    Składniki na ciasto:
    2 szklanki przesianej mąki tortowej
    1/3 szklanki ksylitolu zamiast cukru
    1/2 szklanki oleju
    pół szklanki posiekanych orzechów brazylijskich
    1,5 szklanki jogurtu
    2 jajka
    3 male jabłka, obrane i pokrojone w kostkę
    1 łyżeczka sody
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    1 szczypta soli
    ½ szklanki borówek

    Składniki na krem:
    250 śmietanki kremówki
    2 serki kanapkowe
    1 łyżka ksylitolu

    Do dekoracji:
    Borówki, maliny, jeżyny, listki mięty
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Muffinki

Muffiny bardzo owocowe bez cukru - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mokre składniki łączymy ze sobą w misce, możemy to zrobić przy pomocy miksera: jogurt, olej, jajka, Suche składniki mieszamy ze sobą w osobnej misce: mąkę, proszek do pieczenia, sodę, ksylitol, sól, posiekane orzechy. Następnie zawartość obu misek łączymy ze sobą dokładnie mieszając łyżką. Dodajemy owoce. Ciasto wlewamy do foremek do 2/3 ich wysokości i pieczemy około 25 minut w 180 stopniach C do suchego patyczka. W tym czasie przygotowujemy krem. Zimną śmietanę miksujemy z odrobiną szczypty soli. Następnie dodajemy ksylitol oraz serki kanapkowe. Ponownie miksujemy na niskich obrotach. Gotowy krem odstawiamy do lodówki na pół godziny. Po upieczeniu i wystudzeniu babeczek dekorujemy kremem i owocami.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować