Muffiny bardzo owocowe bez cukru - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1. Mokre składniki łączymy ze sobą w misce, możemy to zrobić przy pomocy miksera: jogurt, olej, jajka, Suche składniki mieszamy ze sobą w osobnej misce: mąkę, proszek do pieczenia, sodę, ksylitol, sól, posiekane orzechy. Następnie zawartość obu misek łączymy ze sobą dokładnie mieszając łyżką. Dodajemy owoce. Ciasto wlewamy do foremek do 2/3 ich wysokości i pieczemy około 25 minut w 180 stopniach C do suchego patyczka. W tym czasie przygotowujemy krem. Zimną śmietanę miksujemy z odrobiną szczypty soli. Następnie dodajemy ksylitol oraz serki kanapkowe. Ponownie miksujemy na niskich obrotach. Gotowy krem odstawiamy do lodówki na pół godziny. Po upieczeniu i wystudzeniu babeczek dekorujemy kremem i owocami.
Komentarze