paulette17

paulette17

O mnie:

Chodź jestem młodą osobą to gotuje już od dawna. Pierwsze ciasto upiekłam dla mamy na urodziny w wieku 13 lat pod nadzorem babci. Gotowanie i pieczenie przeróżnych ciast, babeczek i innych wypieków stało się moją pasją, od której nie potrafię się oderwać, bo to sprawia mi radość. Lubię eksperymentować i tworzyć coś nowego, inspirować się innymi. Nie boję się próbować nowych smaków, dzięki czemu mogę spróbować smaki innych kultur z całego świata. Kiedy nagle przychodzi mi coś do głowy, od razu to realizuję albo zapisuję i tworzę w najbliższym czasie. Najbardziej cieszy mnie, kiedy to, co ugotuję smakuje innym. Uśmiech na twarzy rodziny jest bezcenny. Zawsze mam sprawdzone przepisy i chcę dzielić się nimi z innymi.

Liczba punktów za aktywność
459
Liczba obserwujących
2

Wyślij wiadomość
PLACUSZKI JABŁKOWE
Użytkownik paulette17 w dniu 29.03.2018 09:08 opublikował przepis :

PLACUSZKI JABŁKOWE

Placuszki mają wiele zalet. Pierwszą z nich jest to, że są banalnie proste i może zrobić je każdy. Drugą zaletą są najprostsze składniki, które praktycznie zawsze mamy w domu. Oczywiście są smaczne i możemy je jeść z ulubionymi dodatkami. Nie przywierają do patelni i szybko się smażą. Mojej małej córeczce smakowały.

KARKÓWKA W CEBULI I OCCIE BALSAMICZNYM
Użytkownik paulette17 w dniu 18.03.2018 14:42 opublikował przepis :

KARKÓWKA W CEBULI I OCCIE BALSAMICZNYM

Karkówka to bardzo tłuste mięso, więc można ją przygotować do obiadu raz na jakiś czas. Odpowiednio przygotowana jest soczysta i krucha. Moja rodzina najbardziej lubi karkówkę duszoną w cebuli, która nadaje słodkiego smaku i aromatu. Natomiast ocet balsamiczny ideał dla mięsa. Dzięki niemu karkówka ma charakterystyczny, ale smaczny smak i brązową barwę. Mięso należy odpowiednio zamarynować, by potem było miękkie i smaczne. Idealnym dodatkiem do karkówki są młode ziemniaki i sałatka z czerwonej kapusty.

JAJA Z FARSZEM BROKUŁOWYM
Użytkownik paulette17 w dniu 06.03.2018 17:13 opublikował przepis :

JAJA Z FARSZEM BROKUŁOWYM

Wielkanoc zbliża się wielkimi krokami. Jedną z głównych potraw na wielkanocnym stole są jaja faszerowane. Farsz to już kwestia gustu. U nas tym razem postawiłam na kolor zieleni, czyli kolor wiosenny, radosny. Zielony kolor farszu uzyskałam dzięki brokułom, które uwielbiamy i często goszczą w mojej kuchni.

SAŁATKA WIOSENNA Z BROKUŁAMI
Użytkownik paulette17 w dniu 01.03.2018 14:14 opublikował przepis :

SAŁATKA WIOSENNA Z BROKUŁAMI

Wiosna tuż, tuż ! Aby było weselej, kolorowo na talerzach przygotowałam sałatkę wiosenną, która składa się z kolorowych sałat, brokuła, jajek, rzodkiewek, szczypiorku i ogórków. Pycha ! Ten widok sałatki sprawia lepszy dzień. A całość polana jest pysznym sosem na bazie oliwy i octu jabłkowego. Sałatka może być samodzielnym daniem jak i dodatkiem do obiadu.

SERNIK NA ZIMNO Z CHAŁWOWYM SPODEM
Użytkownik paulette17 w dniu 28.02.2018 10:34 opublikował przepis :

SERNIK NA ZIMNO Z CHAŁWOWYM SPODEM

Takim serniczkiem przywołuje wiosnę, a raczej lato. Serniczek jest orzeźwiający z truskawkowo -jogurtowym musem. Aksamitny, z równymi warstwami i najlepszym spodem chałwowym. Pomysł na spód był spontaniczny.

BROWNIE PIECZONE Z POLEWĄ
Użytkownik paulette17 w dniu 23.02.2018 18:21 opublikował przepis :

BROWNIE PIECZONE Z POLEWĄ

Jedno z ulubionych ciast czekoladowych. Brownie to ciasto tzw. zakalec, nie wyrasta, za to jest mokre, ciężkie, wilgotne i soczyste. Można powiedzieć, że ocieka z czekolady. Idealne na chandrę. Na pewno poprawi humor i nastrój. Przy pysznej kawie nie ma sobie równych. Jak widać ma same zalety. Dodatkowo przygotowanie tego ciasta to pestka.

PLACUSZKI BANANOWE
Użytkownik paulette17 w dniu 22.02.2018 15:34 opublikował przepis :

PLACUSZKI BANANOWE ( TYLKO 4 SKŁADNIKI )

Takim jednym przykładowym zdrowym posiłkiem np. śniadaniem a nawet deserkiem są placuszki bananowe. Ich skład jest prosty, przygotowanie szybkie. Nawet nie musimy dużo "garów" brudzić. Słodyczy dodają banany oraz owoce, którymi obłożymy sobie placuszki. Są delikatne, lekkie i w środku puszyste.

JOGURTOWE FAWORKI
Użytkownik paulette17 w dniu 22.02.2018 15:23 opublikował przepis :

JOGURTOWE FAWORKI

Najlepsze chrusty robi moja babcia, tego nikt nie przebije. Nawet ja nigdy nie zrobię tak pysznych faworków. One mają w sobie magię i wspomnienia z dzieciństwa. Zawsze były lekkie, chrupiące i takie kruche z małymi, uroczymy bąbelkami, które pod naciskiem ugryzienia pękały i w ustach się rozpływały. Obsypane grubo cukrem pudrem wyglądały obłędnie. A to moja wersja smacznych chruścików.

FRANCUSKIE MAKARONIKI BŁĘKITNE
Użytkownik paulette17 w dniu 22.02.2018 15:14 opublikował przepis :

FRANCUSKIE MAKARONIKI BŁĘKITNE

Klasyczne makaroniki, które wyszły pyszne, lekkie, z tak zwaną stopką, na zewnątrz chrupka skorupka a w środku idealnie wypieczone, lekko ciągnące.