paulette17

paulette17

O mnie:

Chodź jestem młodą osobą to gotuje już od dawna. Pierwsze ciasto upiekłam dla mamy na urodziny w wieku 13 lat pod nadzorem babci. Gotowanie i pieczenie przeróżnych ciast, babeczek i innych wypieków stało się moją pasją, od której nie potrafię się oderwać, bo to sprawia mi radość. Lubię eksperymentować i tworzyć coś nowego, inspirować się innymi. Nie boję się próbować nowych smaków, dzięki czemu mogę spróbować smaki innych kultur z całego świata. Kiedy nagle przychodzi mi coś do głowy, od razu to realizuję albo zapisuję i tworzę w najbliższym czasie. Najbardziej cieszy mnie, kiedy to, co ugotuję smakuje innym. Uśmiech na twarzy rodziny jest bezcenny. Zawsze mam sprawdzone przepisy i chcę dzielić się nimi z innymi.

Liczba punktów za aktywność
440
Liczba obserwujących
1

Wyślij wiadomość
SERNIK W CIEŚCIE CZEKOLADOWYM
Użytkownik paulette17 w dniu 13.08.2017 17:53 opublikował przepis :

SERNIK W CIEŚCIE CZEKOLADOWYM

Jeśli są tu wielbiciele mokrych, ciężkich ciast czekoladowych to ten sernik jest dla Was. Jeśli są tu wielbiciele puszystych, lekkich serników to te ciasto też jest dla Was. Połączenia murzynka i sernika. Klasyka z klasykiem. Pyszne połączenie. Ciasto, które wychodzi mi zawsze i znika w jeden wieczór. Ciekawe kolorystycznie, w cudowne małe łatki.

PASTA Z JAJEK Z BEKONEM
Użytkownik paulette17 w dniu 29.07.2017 18:53 opublikował przepis :

PASTA Z JAJEK Z BEKONEM

Najzwyklejsza pasta z jajek z lekką, wędzoną nutą. Smaczna, prosta i tania. Powstała na wzór kupnej. Nie potrzeba wiele składników, a pasta starczy na kilka dni na pożywne śniadanie. Najlepiej smakuje posypana szczypiorkiem. Bez ulepszaczy i barwników .

FASOLOWE BROWNIE CZEKOLADOWE
Użytkownik paulette17 w dniu 29.07.2017 18:45 opublikował przepis :

FASOLOWE BROWNIE CZEKOLADOWE

Jedno z najbardziej wilgotnych ciast jakie jadłam. Niesamowicie kremowe, ciężkie i mokre. Ciasto jest bez mąki, a cały sekret tkwi w fasolce, która zawiera dużo skrobi. Nie zawiera również cukru. Słodzikiem są banany i daktyle, więc są to naturalne cukry. Niczego nie brakuje w smaku, a fasola jest nie wyczuwalna. Gdyby ktoś zapytał mnie czym jest zastąpiona mąka, to w życiu bym nie zgadła. Zdrowsza wersja dla każdego.

JAGLANE BOUNTY (BEZ PIECZENIA)
Użytkownik paulette17 w dniu 06.06.2017 10:30 opublikował przepis :

JAGLANE BOUNTY (BEZ PIECZENIA)

Nieco odchudzona wersja, zdrowsza wersja znanych nam batoników, ale tutaj w postaci ciasta, pysznego deseru, którym śmiało możemy delektować się przy kawce. Ciasto jest jak nazwa "mówi" z kaszy jaglanej. Jak już wszyscy wiemy kasza jest bardzo zdrowa i świetnie nadaje się nie tylko jako składnik do obiadu ale także deseru. Smak kokosa idealnie komponuje się z kaszą i czekoladą.

PASTA Z MAKRELI Z PLACUSZKAMI PEŁNOZIARNISTYMI
Użytkownik paulette17 w dniu 05.06.2017 10:11 opublikował przepis :

PASTA Z MAKRELI Z PLACUSZKAMI PEŁNOZIARNISTYMI

W tym przepisie połączyłam to, co najlepsze i najzdrowsze, czyli koper, natkę pietruszki, rybę i jaja. W moim domu bardzo lubimy rybę w każdej postaci. Na śniadanie często przygotowuję pasty, więc aby przywołać wiosnę na moim stole, przygotowałam pastę z makreli z jajkiem i dużą ilością zieleniny zaserwowane na pełnowartościowych placuszkach pełnoziarnistych. Pasta jest bardzo aromatyczna, delikatna i łatwo smaruje się nią placuszki lub chleb. Smakuje wykwintnie, a oprócz tego ma same zalety. Placuszki zaś podczas smażenia nie przywierają do patelni i szybko się robią. Danie jako całość prezentuje się elegancko, a zarazem skromnie, co lubię w swojej kuchni.

SAŁATKA Z TORTELLINI Z SELEREM
Użytkownik paulette17 w dniu 05.06.2017 09:59 opublikował przepis :

SAŁATKA Z TORTELLINI Z SELEREM

Ta sałatka tak niezwykle prosta stała się hitem w naszym domu. Proste składniki, a efekt zaskakujący. Główny składnik to kolorowy makaron tortellini z szynką. Dodatkowo sałatkę wzbogacają inne składniki takie jak ogórek, kapusta pekińska no i drugi najważniejszy składnik seler konserwowy, który zmienia smak sałatki na ten idealny.

image-18dv1er
Użytkownik paulette17 w dniu 14.03.2017 09:30 opublikował przepis :

PLACUSZKI BUDYNIOWE

Delikatne i puszyste jak puch placuszki budyniowe. Budyń jest ewidentnie wyczuwalny. Są lekkie, a smażenie ich nie wymaga tłuszczu, bo nie przywierają do patelni. Złociste, idealne na śniadanie podane z marmoladą, dżemem lub owocami ze słoiczka. Dla mnie wystarczy sam cukier puder.

image-0koy7t7
Użytkownik paulette17 w dniu 04.03.2017 09:49 opublikował przepis :

KINDER SCHOKO BONS (BEZ PIECZENIA)

Jest to kolejna odsłona ciasta na wzór batonika. Jest to ciasto bez pieczenia i chodź może wydawać się, że jest pracochłonne to prawda jest taka, że przygotowanie zajmuje bardzo mało czasu.Gdybym mogła to usiadłabym i zjadła całe, ale trzeba się podzielić, bo innym też smakuje :)

image-1jx699a
Użytkownik paulette17 w dniu 21.02.2017 15:06 opublikował przepis :

GOŁĄBKI BEZ ZAWIJANIA Z KAPUSTY PEKIŃSKIEJ

Nieco odmienne gołąbki, bo bez zawijania przypominające większe kotlety. Jednak tylko przypominające. Smakują jak tradycyjne gołąbki w sosie pomidorowym, lecz wyglądają inaczej. Ta wersja jest szybsza. Gołąbki są z kapusty pekińskiej. Bardzo smaczne. Wychodzi ich sporo, więc obiad mamy na kilka dni.