Ciasto bezglutenowe z rabarbarem i kruszonką

4.43 (188 ocen)

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób

Nie ma nic lepszego od ciasta z sezonowymi owocami. Moje ulubione, które można przygotować w kilka minut to najprostsze ciasto ucierane z rabarbarem i kruszonką. Nie potrzebujemy nawet miksera, wystarczy duża łyżka drewniana do mieszania. To ciasto zawsze wychodzi i smakuje dobrze z każdymi owocami. Jest puszyste i wilgotne.

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób

Składniki:

  • jaja 3 szt.
    mąka ryżowa 2 szkl.
    mąka ziemniaczana 1 szkl.
    proszek do pieczenia 3 łyżeczki
    kefir lub maślanka 3/4 szkl.
    cukier 3/4 szkl.
    olej 3/4 szkl.

    rabarbar wg. uznania

    Kruszonka

    masło 2 łyżki
    cukier 3 łyżki
    mąka ryżowa 5 łyżek
Wystaw ocenę:

4.43 (188 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Do kawy Desery Bezy

Ciasto bezglutenowe z rabarbarem i kruszonką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jaja roztrzepać. Dodać śmietanę i olej. Wymieszać łyżką drewnianą. Dodać cukier i przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia. Dokładnie wymieszać do połączenia się składników. Przelać do formy wyłożonej pergaminem. Rabarbar umyć, osuszyć i pokroić w grube plastry. Wyłożyć na ciasto.Kruszonka: Masło, cukier i mąkę umieścić w misce. Rozetrzeć wszystko razem palcami, aż powstaną grudki. Kruszonką posypać ciasto. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około 40-50 minut, aż się kruszonka zarumieni.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Owoce Rabarbar

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Bezglutenowa Podwieczorek

Podobne przepisy

To może cię zainteresować