FIT UCIERANIEC Z RABARBAREM I KRUSZONKĄ ( BEZ LAKTOZY )

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób

Ciasto jest pyszne i odchudzone. Nie zawiera laktozy oraz ma mało glutenu.

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób

Składniki:

  • mąka lniana 2 szkl.
    mąka jaglana 1 szkl.
    słodzik erytrol lub cukier kokosowy1/2 szkl.
    masło bez laktozy 125 g.
    jaja 3 szt.
    mały jogurt naturalny bez laktozy 180 g.
    proszek do pieczenia bezglutenowy 3 łyżeczki
    rabarbar ok. 8 łodyżek

    KRUSZONKA
    masło bez laktozy 2 łyżki
    mąka lniana 5 łyżek
    cukier kokosowy 2 łyżki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Do kawy Ciasto ucierane

Fit ucieraniec z rabarbarem i kruszonką ( bez laktozy ) - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jaja ucieramy ze słodzikiem na puszystą masę. Dodajemy roztopione i wystudzone masło oraz jogurt naturalny. Miksujemy. Dodajemy przesiane mąki z proszkiem do pieczenia. Miksujemy. Gotową masę przekładamy do 2 foremek keksówek, które smarujemy masłem i dokładnie dookoła obsypujemy płatki owsiane. Na wierzchu układamy umyty, obrany i pokrojony w plasterki rabarbar. Aby przygotować kruszonkę w misce umieszczamy masło, mąkę i cukier. Ucieramy palcami, aż powstaną grudki. Wykładamy na rabarbar. Ciasta wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około 40 min, do suchego patyczka.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Rabarbar

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować