PrzyslijPrzepis.plhttp://www.przyslijprzepis.pl/images/logo.png19874DOMOWE MONTE JAGLANEhttps://www.przyslijprzepis.pl/media/cache/default_view/uploads/media/recipe/0007/53/domowe-monte-jaglane.jpeg46083072http://www.przyslijprzepis.pl/przepis/domowe-monte-jaglane
1.
Kaszę jaglaną przygotowujemy według wskazówek na opakowaniu (gotowałam 15 minut ), aby była miękka. Przelewamy zimną wodą. Umieszczamy w malakserze lub misie blendera wraz z pozostałymi składnikami oprócz kakao. Miksujemy tak długo, aż masa będzie gładka. Połowę masy odlewamy. Do drugiej połowy, która jest w misie malaksera dodajemy kakao i dalej miksujemy. Do pucharków nalewamy masę ciemną na 3/4 szkl. Na wierzch masa jasna. Posypujemy orzechami. Deser możemy przechowywać w lodówce lub zjeść zaraz po zrobieniu.
Ładowanie
Trwa ładowanie...
Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników
Musisz być zalogowany do serwisu, aby dodać zdjęcie
Komentarze