DOMOWE MONTE JAGLANE

4.48 (193 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób

Idealnie słodki deser z kaszy jaglanej na wzór serka ze sklepowych półek. Pyszny deser.

  • 30 min
  • Dla 4 osób

Składniki:

  • kasza jaglana prażona 1 torebka
    mleko 1/5 % 3/4 szkl.
    miód 2 czubate łyżki
    kakao 2 łyżki
    masło orzechowe ( bez dodatków cukrów ) 3 czubate łyżki
    orzechy laskowe do ozdoby
Wystaw ocenę:

4.48 (193 ocen)

Zobacz również:

Desery

Domowe monte jaglane - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kaszę jaglaną przygotowujemy według wskazówek na opakowaniu (gotowałam 15 minut ), aby była miękka. Przelewamy zimną wodą. Umieszczamy w malakserze lub misie blendera wraz z pozostałymi składnikami oprócz kakao. Miksujemy tak długo, aż masa będzie gładka. Połowę masy odlewamy. Do drugiej połowy, która jest w misie malaksera dodajemy kakao i dalej miksujemy. Do pucharków nalewamy masę ciemną na 3/4 szkl. Na wierzch masa jasna. Posypujemy orzechami. Deser możemy przechowywać w lodówce lub zjeść zaraz po zrobieniu.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kasza jaglana

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować