PASTA Z JAJEK Z BEKONEM

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Najzwyklejsza pasta z jajek z lekką, wędzoną nutą. Smaczna, prosta i tania. Powstała na wzór kupnej.
Nie potrzeba wiele składników, a pasta starczy na kilka dni na pożywne śniadanie.
Najlepiej smakuje posypana szczypiorkiem. Bez ulepszaczy i barwników .

  • 20 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • jaja ugotowane na twardo 7 szt.
    boczek wędzony w kostce 100 g.
    majonez 3 łyżki
    sól, pieprz do smaku
    szczypiorek drobny 3- 4 łyżki ( posiekany )
    chrzan 1 łyżeczka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Jajko Kanapki Pasty Pasta jajeczna

Pasta z jajek z bekonem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Bekon ( boczek )podsmażamy na patelni na małym ogniu, aby tłuszczyk wytopił się.
    Jaja kroimy na ćwiartki i umieszczamy w misie blendera lub malaksera. Dodajemy majonez, sol, pieprz, chrzan i miksujemy na gładką masę. Dodajemy szczypior i bekon. Mieszamy i umieszczamy w lodówce. Pasta idealna na kanapki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Bekon Boczek Jajka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Śniadanie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować