SAŁATKA WIOSENNA Z BROKUŁAMI

4.5 (141 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 25 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Wiosna tuż, tuż ! Aby było weselej, kolorowo na talerzach przygotowałam sałatkę wiosenną, która składa się z kolorowych sałat, brokuła, jajek, rzodkiewek, szczypiorku i ogórków. Pycha ! Ten widok sałatki sprawia lepszy dzień. A całość polana jest pysznym sosem na bazie oliwy i octu jabłkowego. Sałatka może być samodzielnym daniem jak i dodatkiem do obiadu.

  • 25 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • mix sałat 1 op.
    jaja ugotowane na twardo 2 szt.
    rzodkiewki 4-5 szt.
    ogórki korniszony małe 4 szt.
    brokuł kilka różyczek
    szczypior do posypania

    Sos
    oliwa z oliwek 2 łyżki
    woda 3 łyżki
    ocet jabłkowy 1 łyżka
    miód 1 łyżeczka
    musztarda 1 łyżka
    sól/ pieprz szczypta
Wystaw ocenę:

4.5 (141 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Jajko Dodatki

Sałatka wiosenna z brokułami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Różyczki brokuła ugotować w osolonej wodzie. Przecedzić i przelać zimną wodą. Mix sałat umieścić w misie. Jaja pokroić na połówki, ogórki w plastry, szczypior posiekać. Wszystkie składniki umieścić na sałacie.
    Oliwę, wodę, ocet, miód, musztardę razem wymieszać. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Sałatkę polać sosem przed podaniem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka Rzodkiewka Sałata Ogórek

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować