CIASTO IMPREZOWE PAULI Z CHRUPIĄCYM SUCHARKOWYM SPODEM (BEZ PIECZENIA )

4.48 (157 ocen)

  • 40 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Ciasto a'la 3 bit, ale napisze z czystym sumieniem, że lepsze, a wszystko za sprawą chrupiącego spodu, który nawet jeśli jest 3 dni w lodówce to nie mięknie i dalej jest chrupiący.

  • 40 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Spód
    suchary 230 g. ( 1 op. )
    nutella 400 g. ( 1 mały słoiczek )

    Warstwy
    krem karpatkowy w 5 minut 2 op.
    mleko 800 ml.
    herbatniki 200 g.
    krakersy słone ok. 90 g.
    śmietana kremówka 30 % 600 ml.
    śmietan- fix 2 op.
    masa krówkowa 300 g.
    kakao prawdziwe gorzkie do obsypania
Wystaw ocenę:

4.48 (157 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery

Ciasto imprezowe pauli z chrupiącym sucharkowym spodem (bez pieczenia ) - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Spód: Suchary zetrzeć na tarce lub zmielić blenderem. Nutellę odkręcić, wieko odłożyć a słoiczek wstawić do garnuszka z ciepłą wodą, aby stała się płynna. Wlać do sucharów. Wyłożyć na blachę o wymiarach 25x 35 cm. Wyrównać łyżką zamaczając ją w wodzie. Wstawić do lodówki.

    Warstwy: Krem karpatkowy przygotować według wskazówek na opakowaniu. Wyłożyć połowę masy na spód sucharkowy. Wyłożyć herbatniki, podgrzaną w garnuszku z wodą puszkę masy krówkowej i drugą połowę kremu. Na krem krakersy oraz ubitą na sztywno z fixami śmietanę kremówkę. Obsypać grubo kakao.

Porady

* masę krówkową wyrównać łyżką zanurzając ją w wodzie

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podwieczorek

Podobne przepisy

To może cię zainteresować