22885967_1490006861084357_6603409112411166891_n

Ostra Na Słodko

O mnie:

Wielbicielka słodyczy ... miłośniczka prostej aczkolwiek urozmaiconej kuchni ... przeciwniczka diet ... pasjonatka fotografii. Właścicielka bloga : http://ostra-na-slodko.pl/

Liczba punktów za aktywność
1122
Liczba obserwujących
45

Wyślij wiadomość
CIASTO ŁACIATE Z WIŚNIAMI
Użytkownik Ostra Na Słodko w dniu 14.05.2019 21:38 opublikował przepis :

CIASTO ŁACIATE Z WIŚNIAMI

Dobrze wiem, że uwielbiacie takie proste i szybkie ciasta ucierane.Dziś przygotowałam dla Was przepis na ciasto, które przygotowała dla mnie mama w dniu mojego przylotu z Synaju.Niesamowicie puszyste i delikatne z kwaskowatymi wiśniami. Idealne na każdą porę roku, bo śmiało można przygotować je zarówno ze świeżymi, jak i mrożonymi malinami. Każdy poradzi sobie z jego przygotowaniem!Łatwe, szybkie, pyszne, tanie! Do zrobienia w godzinkę!Idealne dla niezapowiedzianych gości!Spróbujcie! Ps. jeśli nie lubicie wiśni ciasto możecie przygotować z innymi owocami - maliny czy truskawki będą tutaj również świetną propozycją!

SERNIK NA OLEJU - najbardziej kremowy sernik na świecie
Użytkownik Ostra Na Słodko w dniu 14.05.2019 17:57 opublikował przepis :

SERNIK NA OLEJU - najbardziej kremowy sernik na świecie

Dobrze wiecie, że jestem chyba największą na świecie miłośniczką serników. Na kruchych spodach, z owocami, kokosowe, czekoladowe, z brownie i wiele innych - wszystkie totalnie podbijają moje serducho! I wszystkie serniki kocham miłością bezgraniczna tak samo bardzo jak ciasto drożdżowe! Dziś przygotowałam dla Was przepis na chyba najlepszy sernik na świecie! Wydaje mi się nawet, ze swoim smakiem przebija ten dotychczas mój ulubiony - sernik castingowy. Przepis na niego przyniosła mama od koleżanek z pracy - zrobiłyśmy jeszcze tego samego dnia i totalnie przepadłyśmy! Reszta rodziny również! Sernik jest idealnie kremowy, bardzo delikatny a zarazem nieziemsko puszysty i aksamitny. To najbardziej kremowy sernik, jaki w życiu jadłam! Jestem 100% pewna ( daję sobie uciąć rękę! ), że ten sernik stanie się Waszym ulubionym! Koniecznie spróbujcie!

CIASTO Z RABARBAREM I BEZOWĄ PIANKĄ
Użytkownik Ostra Na Słodko w dniu 13.05.2019 18:24 opublikował przepis :

CIASTO Z RABARBAREM I BEZOWĄ PIANKĄ

Strasznie się cieszę, że z tego rabarbarowego sezonu! To już kolejne ciacho, które królowało w mojej kuchni! Ucierane z rabarbarem zrobiło prawdziwą furorę zarówno na blogu, jak i w domu. Z tym było dokładnie tak samo - zniknęło w tempie błyskawicznym! Półkruchy delikatny spód przykryty kwaskowatym rabarbarem i puszystą bezową pianką to prawdziwe niebo w gębie! Dosłownie! Ciasto jest fantastyczne a kwaśny smak rabarbaru i słodka beza to duet idealny! Ciasto jest bardzo szybkie, łatwe i tanie! Koniecznie spróbujcie!

NAJLEPSZE CIASTO UCIERANE Z RABARBAREM – MEGA PUSZYSTE!
Użytkownik Ostra Na Słodko w dniu 04.05.2019 23:11 opublikował przepis :

NAJLEPSZE CIASTO UCIERANE Z RABARBAREM – MEGA PUSZYSTE!

Z rabarbarem jest tak, że jedni go kochają, a inni wręcz nienawidzą! Ja zdecydowanie należę do jego fanów i z utęsknieniem wypatruję sezonu rabarbarowego na krakowskim Starym Kleparzu. Ciasta drożdżowe z rabarbarem i kruszonką, ciasta ucierane z rabarbarem, pyszne tarty, drożdżówki i rabarbar zapiekany np. pod owianą kruszonką – na samą myśl o tych smakołykach cieknie ślinka! Dziś przygotowałam dla Was przepis na najlepsze ucierane ciasto z rabarbarem. Niesamowicie puszyste! Zawsze się udaje! Nigdy nie ma zakalca! Sprawdzone setki razy! Spróbujcie i Wy, a gwarantuję, że zakochacie się w nim na zabój!

SZARLOTKA Z BEZĄ I KRUSZONKĄ - NAJLEPSZA!
Użytkownik Ostra Na Słodko w dniu 30.04.2019 08:36 opublikował przepis :

SZARLOTKA Z BEZĄ I KRUSZONKĄ - NAJLEPSZA!

Choć wiosna i lato to nie są typowo szarlotkowe pory roku, to jednak szarlotka to takie ciasto, które z przyjemnością zajadamy o każdej porze roku! Dziś mam dla Was przepis na pyszną szarlotkę z bezą, którą ostatnio nie przygotowałam ja, a moja mama. Kruchy spód pokryty dużą ilością grubo-tartych soczystych jabłek, bezową pianą i chrupiącą kruszonka jest zawsze idealnym pomysłem do kawki. Tak jak już Wam kiedyś pisałam – kruche ciasto śmiało można przygotować dużo wcześniej, zamrozić, a potem wyciągać w razie potrzeby. Szarlotka z cała pewnością zachwyci wszystkich łasuchów! Ps. z gałką lodów waniliowych – niebo w gębie! Spróbujcie i Wy! Polecam!

POMIDOROWE FOCACCIE Z SALAMI I MOZZARELLĄ
Użytkownik Ostra Na Słodko w dniu 29.04.2019 18:53 opublikował przepis :

POMIDOROWE FOCACCIE Z SALAMI I MOZZARELLĄ

Mamy gęsty, kremowy sos pomidorowy, aromatyczne, tłuściutkie salami, ciągnącą mozzarellę, czerwoną cebulkę i soczyste pomidory. Do tego chrupiący sezam i odrobina mojej ulubionej tajskiej bazylii! Nic więcej nie potrzeba! Takie focaccie najlepiej smakują na gorąco prosto z pieca, ale również na zimno będą zachwycać! Są świetnym pomysłem na ciepłe śniadanie, przekąskę w pracy albo kolację na gorąco! Koniecznie spróbujcie!

CIASTO CAPPUCCINO W 15 MINUT!
Użytkownik Ostra Na Słodko w dniu 17.03.2019 20:43 opublikował przepis :

CIASTO CAPPUCCINO W 15 MINUT!

Dobrze wiecie, ze uwielbiam takie błyskawiczne ciasta, które nie wymagają pieczenia. Jest ich na blogu całkiem sporo! Dziś przygotowałam dla Was przepis na pyszne ciasto cappuccino, który mama przyniosła z pracy od koleżanek. Ciasto z lekką, puszystą, kawowo-śmietanową na kruchym, herbatnikowym spodzie. Zachwycające!

CIASTO SZPINAKOWE Z MUSEM MANGO I BRZOSKWINIAMI
Użytkownik Ostra Na Słodko w dniu 17.03.2019 15:40 opublikował przepis :

CIASTO SZPINAKOWE Z MUSEM MANGO I BRZOSKWINIAMI

Znacie ciasto Leśny Mech na zielonym biszkopcie? Pewnie znacie! Dziś taki zielony biszkopt postanowiłam wykorzystać do zrobienia innego ciacha – przyznaje, że było ono totalną improwizacją, a jak się okazało zachwyciło domowników i koleżanki mamy z pracy! Lekki, puszysty, szpinakowy biszkopt( zdradzę Wam przepis na ten IDEALNY! ) przykryty puszystym musem z mango i soczystymi brzoskwiniami jest świetnym pomysłem na nadchodzącą wiosnę! Zachwyci zarówno dzieci, jak i dorosłych – smakiem i wyglądem! Koniecznie spróbujcie!

CZEKOLADOWA PIERZYNKA - CIASTO CZEKOLADOWE Z CYTRYNOWO-WANILIOWĄ PIANKĄ
Użytkownik Ostra Na Słodko w dniu 12.03.2019 09:49 opublikował przepis :

CZEKOLADOWA PIERZYNKA - CIASTO CZEKOLADOWE Z CYTRYNOWO-WANILIOWĄ PIANKĄ

Ostatnio razem z mamą prześcigamy się w pieczeniu ciast!I Ona ma do tego zapał, i ja! Może to znak zbliżającej się wielkimi krokami wiosny, kto wie ;)Dziśs przygotowałam dla Was przepis na pyszne czekoladowe ciasto przypominające klasyczną WZetkę, ale WZetką absolutnie nie jest!Lekki, puszysty, czekoladowy biszkopt upieczony z budyniu ( tak, z budyniu! ) połączony z orzeźwiającym, lekko cytrynowym kremem jest fantastycznym pomysłem do kawki. Ciasto robi się bardzo szybko, a kto raz spróbuje zrobić biszkopt z budyniu, ten już na stale wprowadzi go do swoich kulinarnych poczynań. Pyszne ciasto! Spróbujcie i Wy! Ps. Śmiało możecie zrobić inną piankę do środka - malinowa, truskawkowa albo o smaku owoców leśnych!Działajcie!

BEZGLUTENOWE BROWNIE
Użytkownik Ostra Na Słodko w dniu 12.03.2019 09:24 opublikował przepis :

BEZGLUTENOWE BROWNIE

Do pokazania Wam przepisu na bezglutenowe brownie zbierałam się już od jakiegoś czasu!Takie bezglutenowe brownie pokazuje moim kursantom na szkoleniach cukierniczych - za każdym razem wzbudza taki sam zachwyt!Na szkoleniach przygotowujemy je z mąki migdałowej, ja swoje przygotowałam z mąki kasztanowej, które tak jak mąka migdałowa jest mąką bez glutenu.Smakowało równie fenomenalnie!