Krówka z Delicjami

5 (1 ocen)

  • 20 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Połączenie pysznego kremu krówkowego ze słodkimi delicjami na bank zachwyci wszystkich wielbicieli słodkości.

Ciacho jest bardzo łatwe w przygotowaniu - zajmie to tylko kilkanaście minut.

Będzie idealny pomysłem na weekendowe wypieki.

Koniecznie spróbujcie!

  • 20 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • SKŁADNIKI: 

    * biszkopty podłużne - 150 g

    * delicje truskawkowe - 250 g

    * śmietanka 30% słodka - 600 ml

    * cukier puder - 1 czubata łyżka

    * jogurt grecki - 200 g

    * masa krówkowa - 250 g

    * żelatyna - 2 łyżki ( 8 g ) 

    * galaretka truskawkowa - 2 op
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Zobacz również:

Ciasto z galaretka

Krówka z delicjami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:

    2 galaretki przygotowujemy wg. przepisu na opakowaniu, studzimy.

    2 łyżki żelatyny rozpuszczamy w 125 ml gorącej wody, mieszamy, odstawiamy.

    Na dnie formy układamy biszkopty, nasączamy herbatą.

    Zimną śmietanę kremówkę ubijamy na sztywno z 1 łyżką cukru pudru.

    Do ubitej dodajemy jogurt grecki, dokładnie miksujemy

    Jogurt grecki nie powinien być zbyt zimny, bo masa zacznie zbyt szybko tężeć.

    Wkładam pół puszki masy krówkowej, mieszamy do połączenia.

    Pod koniec miksowania wlewamy żelatynę ( hartując wcześniej ) .

    Jeszcze chwilę miksujemy.

    Połowę kremu od razu wylewamy na biszkopty.

    Wykładamy delicje jedna obok drugiej.

    Wlewamy resztę masy śmietanowej, wyrównujemy, wkładamy do lodówki.

    Na wierzch wylewamy tężejącą galaretkę.

    Chłodzimy przez noc.

    Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Delicje Śmietana 30% Jogurt grecki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Bez pieczenia Przekąska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować