Krówkowe rafaello bez pieczenia

4.67 (3 ocen)

  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Dziś znów przybiegam do Was z pysznym ciachem! Kokosowe może być? Myślę, że tak! Bardzo łatwe w przygotowaniu i niesamowicie smaczne! Wielbiciele wszelkiego rodzaju ciast kokosowych i rafaello z całą pewnością będą zachwyceni. Świetnie na upały i nie tylko! Koniecznie spróbujcie!

  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • SKŁADNIKI:

    * podłużne biszkopty - 350 g

    * śmietana 30% kremówka - 500 ml

    * śmietana 30% kremówka - 300 ml

    * mascarpone - 250 g

    * masa krówkowa - 250 g

    * żelatyna - 2 łyżki

    * cukier puder - 3 łyżki

    wiórki kokosowe - 8 łyżek

    * mąka kokosowa -2 łyżki

    * czekolada - nie koniecznie
Wystaw ocenę:

4.67 (3 ocen)

Krówkowe rafaello bez pieczenia - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:

    Żelatynę rozpuszczamy w 125 ml wrzątku.

    Na dnie blachy układamy biszkopty, nasączamy wodą z cukrem lub herbatą.

    Zimną śmietanę ( 500 ml ) ubijamy na puch, dodajemy mascarpone, a następnie masę krówkową, miksujemy.

    Łączymy z żelatyną hartując wcześniej.

    Możemy wrzucić posiekane kawałki mlecznej czekolady.

    Wyciągamy masę na biszkopty, wygładzamy.

    Na masie układamy drugą warstwę biszkoptów, ponownie nasączamy wodą z cukrem.

    Chłodzimy.

    Do naczynia wlewamy 300 ml zimnej śmietany, dodajemy 3 łyżki cukru pudru, ubijamy na sztywno.

    Dodajemy 2 łyżki mąki kokosowe ( może to być drobno zmielony kokos ), miksujemy.

    Dodajemy wiórki kokosowe ( 4 łyżki ), krótko mieszamy.

    Wykładamy na biszkopty, posypujemy resztą kokosu, wyrównujemy, wkładamy do lodówki.

    Chłodzimy najlepiej przez noc.

    Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Wiórki kokosowe Śmietana 30% Mascarpone

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Bez pieczenia Przekąska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować