Jogurtowe z truskawkami

5 (1 ocen)

  • 15 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Bez ryzyka zakalca!

  • 15 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • SKŁADNIKI:

    ( blacha 26x30 )

    - truskawki - ok. 500 g
    - jajka -3 szt
    - mąka pszenna - 350 g
    - cukier - 160 g
    - proszek do pieczenia - 2 łyżeczki
    - olej - 50 ml
    - jogurt naturalny - 330 g
    - cukier waniliowy - 1 łyżka
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Zobacz również:

Ciasto z truskawkami

Jogurtowe z truskawkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:

    Składniki potrzebne do przygotowania ciasta wyciągamy wcześniej z lodówki, by były w temperaturze pokojowej - różnica temperatur może spowodować zakalca.

    Cukier ubijamy z jajkami mikserem na jasną, puszystą masę.

    Dodajemy jogurt i olej.

    Wsypujemy mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia i cukrem waniliowym - mieszamy szpatułką, nie mikserem. 

    Mieszamy tylko do połączenia składników ( mogą być nawet widoczne delikatne grudki! )

    Owoce myjemy, kroimy na kawałki.

    Ciasto wylewamy na blachę.

    Układamy truskawki.

    Pieczemy ok. 40-45 minut w 180C ( do suchego patyczka ).

    Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Truskawki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Pieczenie Przekąska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować