Sylwia Więcław
Dynia – królowa jesiennych przysmaków. Co roku w pełni korzystam z sezonu dyniowego. Uwielbiam przechadzać się po placach i targach wypełnionych po brzegi różnego rodzaju dyniami. Dynie duże … dynie małe … dynia zwyczajna … dynia piżmowa … dynia hokkaido … dynia japońska … dynia makaronowa i wiele wiele innych. Z każdej możemy przyrządzić przepyszne dania zarówno na słodko jak i na ostro. Ja dziś mam dla Was przepis na mój ulubiony sernik dyniowy. Miąższ dyni w połączeniu z dobrym twarogiem i dużą ilością skórki pomarańczowej tworzy fantastyczny, jesienny deser, któremu nikt się nie oprze. Sernik jest nieziemsko puszysty i delikatny! Na pewno posmakuje – obiecuję! Spróbujcie koniecznie! To najlepszy sernik dyniowy, jaki zrobicie!
0 (0 ocen)
Komentarze