Sałatka ziemniaczana ze smażonym oscypkiem

0 (0 ocen)

  • 35 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Nie ma  nic lepszego niż młode ziemniaczki z masłem i dużą ilością świeżego kopru prosto z ogródka. Tak naprawdę jest to rzecz, którą mogłabym jeść o każdej porze dnia i chyba nigdy by mi się nie znudziła. Tym razem przygotowałam jednaj wypasioną wersję ziemniaków z koprem i zrobiłam z nich fantastyczną sałatkę na ciepło. Dodatek wędzonego, smażonego oscypka, smażonego na maśle czosnku, cukinii i odrobiny rzodkiewki oraz dużej ilości świeżego szczypiorku sprawiły, że myślami przeniosłam się w ukochane góry! Polecam!

  • 35 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • SKŁADNIKI:

    * młode ziemniaki – ok. 300 g

    * oscypek – 3 sztuki

    * cukinia – 1 sztuka

    * rzodkiewka - 5 sztuk

    * czosnek - 4 ząbki

    * koper – 1 pęczek

    * szczypiorek -1 pęczek

    * masło

    * sól

    * pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Sałatka ziemniaczana ze smażonym oscypkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Oczyszczone ziemniaki gotujemy na al’dente.

    Na patelni rozgrzewamy masło, dodajemy czosnek, wrzucamy ziemniaki, przesmażamy 5 minut, aż złapią ładny, rumiany kolor.

    Dodajemy pokrojoną w plastry cukinię, przekrojoną na pół rzodkiewkę oraz pierwszą porcję kopru.

    Na wolnym ogniu smażymy ok. 8-10 minut, aż warzywa ładnie się zarumienią.

    Doprawiamy do smaku.

    Oscypek kroimy w talarki, 30 sekund podgrzewamy na gorącej patelni, aż się roztopi.

    Podajemy razem z warzywami i resztą kopru oraz świeżym szczypiorkiem.

    Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ziemniaki Cukinia Rzodkiewka Koperek

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Duszenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować