Pavlova z bitą śmietaną i maracują
Kto nie zna, prawie każdy, jedni kochają inni wręcz odwrotnie. Dla mnie idealne zestawienie z niesłodzoną bitą śmietaną i kwaskową maracują. Smaki uzupełniają się wzajemnie tworząc niepowtarzalną całość.
Kto nie zna, prawie każdy, jedni kochają inni wręcz odwrotnie. Dla mnie idealne zestawienie z niesłodzoną bitą śmietaną i kwaskową maracują. Smaki uzupełniają się wzajemnie tworząc niepowtarzalną całość.
Jak przyrządzić takie masło - bardzo prosto wystarczy blender, ekologiczne migdały lub inne orzechy.
Niektórzy pieką ją na Boże Narodzenie inni zaś na Wielkanoc. Ja tam bym mogła jeść ją codziennie. Rodzaj użytego splotu to warkocz sześciokątny, by ładnie wyszedł po upieczeniu należy luźno go zaplatać.
Niektórzy pieką ją na Boże Narodzenie inni zaś na Wielkanoc. Ja tam bym mogła jeść ją codziennie. Rodzaj użytego splotu to warkocz sześciokątny, by ładnie wyszedł po upieczeniu należy luźno go zaplatać.
Przedstawiam wam pyszny ser z jajek i mleka, specjalność wielkanocna z Ukrainy. Moja babcia pochodzi właśnie z Ukrainy dlatego postanowiłam spróbować tego specjału. Ser jest niezwykle prosty w wykonaniu, podaje się go do pieczonej szynki wielkanocnej jest naprawdę pyszny, lekko słodkawy.
Mam dla was idealne bułeczki na świąteczny stół, bułeczki w kształcie króliczka, prawda że ślicznie się prezentują. Bułeczki są pyszne i mięciutkie idealne do śniadania.
Mam dla was pierwszy przepis na nadchodzącą Wielkanoc :D. Marchewkowe sakiewki są szybkie i łatwe w przygotowaniu, wystarczą odpowiednie rurki, ulubiona sałatka i natka pietruszki. Zaskoczycie nimi waszych domowników i gości. Będą się pięknie prezentował na stole.
Pierwszy raz robiłam ciasto drożdżowe z dodatkiem ubitych białek. Powiem szczerze, że jedną blachę zjedliśmy zaraz po upieczeniu, tak nas kusił jego wspaniały aromat unoszący się po domu. W sam raz strucla była na kolację z ciepłą herbatą. Przepis pochodzi z bardzo starej książki, a każdy przepis który z niej robię jest rewelacyjny, więc polecam.
Od czasu do czasu nachodzi mnie by zjeść jakąś sałatkę, a że jarzynowa mi już wyszła bokiem postanowiłam zrobić tą. Jest pyszna, prosta i szybka w przygotowaniu. Przepis dostałam od mojej cioci, która robi ją już odkąd tylko sięgam pamięcią. Spróbujcie posmakuje i wam.
Uwielbiam racuchy, kojarzą mi się z dzieciństwem. Mama często je robiła z jabłkami lub bez, do dziś pamiętam ich smak. Przepis jest prosty, nie wymaga zbytniej pracy i czasu by ciasto wyrosło. Zamiast jabłek możemy dodać banany, ananasa lub śliwki w sezonie. Pyszny obiad w sam raz na piątek.
Ostatnio skomentowane
Dodane przez: agarybak76
Pierożki rolowane z mięsem mielonym w sosie kurkowym