Trochę pracochłonne, ale pyszne i efektowne. Można je nadziewać na wiele sposobów ja nafaszerowałam je warzywami i szynką. Wyszło mega pysznie, więc polecam.
60 min
Dla 4 osób
Średni
Składniki:
8 podudzi z kurczaka
2 większe ogórki kiszone
papryka konserwowa pokrojona w grubsze paski
szynka wiejska pokrojona w plaster 1 cm x1cm
2 cebule pokrojone na 4 lub 6 kawałków
sól
pieprz
papryka słodka
Nadziewane podudzia z kurczaka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Kurczaka myjemy i osuszamy, następnie delikatnie wycinamy kość ściągając mięso ku dołowi, wykrawamy kość przy chrząstce tak by nie zrobić dziury, będzie nam łatwiej nadziać i nic nie będzie uciekać.
2.Tak przygotowane mięso nacieramy mieszanką soli, pieprzu i papryki również wewnątrz.
Do każdego podudzia wkładamy po kawałku ogórka, cebuli, szynki i papryki. Spinamy wykałaczką, odstawiamy na 1 godzinę do lodówki.
Komentarze