Nadziewane podudzia z kurczaka

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Średni

Trochę pracochłonne, ale pyszne i efektowne. Można je nadziewać na wiele sposobów ja nafaszerowałam je warzywami i szynką. Wyszło mega pysznie, więc polecam.

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Średni

Składniki:

  • 8 podudzi z kurczaka
    2 większe ogórki kiszone
    papryka konserwowa pokrojona w grubsze paski
    szynka wiejska pokrojona w plaster 1 cm x1cm
    2 cebule pokrojone na 4 lub 6 kawałków
    sól
    pieprz
    papryka słodka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Nadziewane podudzia z kurczaka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • podudzie 1. Kurczaka myjemy i osuszamy, następnie delikatnie wycinamy kość ściągając mięso ku dołowi, wykrawamy kość przy chrząstce tak by nie zrobić dziury, będzie nam łatwiej nadziać i nic nie będzie uciekać.
  • podudzia 2. Tak przygotowane mięso nacieramy mieszanką soli, pieprzu i papryki również wewnątrz.
    Do każdego podudzia wkładamy po kawałku ogórka, cebuli, szynki i papryki. Spinamy wykałaczką, odstawiamy na 1 godzinę do lodówki.
  • podudzia 3. Pieczemy w 200 C około 50 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Udka z kurczaka Nadzienie

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Pieczenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować