17157630_1132053380256607_8691225312358500210_o

kiciax1

O mnie:

Od zawsze buszowałam w kuchni u boku mojej mamy, podpatrując co robi i pomagając jej - zawsze mnie to ciekawiło co robi i jak to robi :) Jestem szczęśliwą mamą oraz żoną i kiedy mam tylko czas to eksperymentuje w kuchni z przyjemnością.

Liczba punktów za aktywność
351
Liczba obserwujących
5

Wyślij wiadomość
KRUCHA TARTA JABŁKOWO-BRZOSKWINIOWA z dodatkiem mielonych ciasteczek zbożowych
Użytkownik kiciax1 w dniu 17.09.2019 11:24 opublikował przepis :

KRUCHA TARTA JABŁKOWO-BRZOSKWINIOWA z dodatkiem mielonych ciasteczek zbożowych

To prosty przepis na wspaniałą tartę z sezonowych owoców. Połączenie jabłek z brzoskwiniami jest bardzo smaczne, a dodatek pokruszonych ciastek zbożowych fajnie wpływa na konsystencję całego nadzienia. Ciasto jest kruchutkie a masa przyjemnie słodko-kwaskowata za sprawą dodania galaretki cytrynowej.

Marynowane Buraczki OBIADOWE
Użytkownik kiciax1 w dniu 11.09.2019 17:34 opublikował przepis :

Marynowane Buraczki OBIADOWE

Świetnie sprawdzają się jako dodatek do drugiego dania i nie tylko. Możemy zrobić je pokrojone w plasterki, ćwiartki lub te całkiem malutkie w całości. Prosto się przygotowuje a smakują wyśmienicie.

ZIELONA ZUPA JARZYNOWA
Użytkownik kiciax1 w dniu 29.08.2019 12:57 opublikował przepis :

ZIELONA ZUPA JARZYNOWA

Prosty i pyszny pomysł na zupę, a jej niesamowity kolor zawdzięczamy pietruszkowej paście.

PIETRUSZKOWY LABNECH
Użytkownik kiciax1 w dniu 29.08.2019 12:22 opublikował przepis :

PIETRUSZKOWY LABNECH

PIETRUSZKOWY LABNECH - czyli domowy, kremowy serek zrobiony z jogurtów greckich. Prosto, pysznie i wiemy co jemy :) swój serek wzbogaciłam dodając do niego pastę pietruszkową która dodatkowo nadała mu delikatnego zielonego kolorku.

UNIWERSALNA PASTA PIERTUSZKOWA
Użytkownik kiciax1 w dniu 29.08.2019 12:12 opublikował przepis :

UNIWERSALNA PASTA PIERTUSZKOWA

Pasta pietruszkową możemy wzbogacać np; ciasto do naleśników, pierogów, klusek, makaronów, pizzy, chleba, bułek, możemy go dodawać do zup, sosów, gulaszu, potrawek, czy używać do marynowania mięs a nawet jako a'la pesto do makaronu czy ryżu.

RYŻOWO BURACZANE KOTLETY
Użytkownik kiciax1 w dniu 28.08.2019 11:58 opublikował przepis :

RYŻOWO BURACZANE KOTLETY

To świetny sposób na wykorzystanie buraków które nam zostają po buraczanym wywarze. Kotleciki są naprawdę pyszne, delikatne w smaku i szybko się jej robi. Smakują zarówno z sosami na ciepło jak i na zimno.

KRUCHE ŚLIWKOWE z KRUSZONKĄ
Użytkownik kiciax1 w dniu 25.08.2019 19:29 opublikował przepis :

KRUCHE ŚLIWKOWE z KRUSZONKĄ

Ciasto bardzo proste w wykonaniu a smak wyborny. Jak to mówią sekret tkwi w prostocie i tak jest w tym przypadku. To połączenie kruchego ciasta ze śliwkami oraz chrupiącą i słodką kruszonką.

PUSZYSTA i RODZINNA PIZZA
Użytkownik kiciax1 w dniu 25.08.2019 12:44 opublikował przepis :

PUSZYSTA i RODZINNA PIZZA

Ciasto niezwykle pyszne i puszyste. Spróbuj i Ty a nie pożałujesz lecz się jej smakiem na długo po rozkoszujesz. Dodaj swoje ulubione dodatki a cała rodzina będzie nią zachwycona i oczarowana.

CYTRYNOWE MUFFINKI z polewą czekoladową
Użytkownik kiciax1 w dniu 25.08.2019 10:14 opublikował przepis :

CYTRYNOWE MUFFINKI z polewą czekoladową

Pyszne, puszyste, aromatyczne, łatwe w przygotowaniu i bardzo smaczne. W sam raz na raz do kawusi czy pysznej herbatki, w domu, wśród gości czy na pogaduszkach u sąsiadki.