Galareta drobiowa z dodatkiem pieczarek

4 (2 ocen)

  • 60 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

To pyszna propozycja na fajną przystawkę oraz pomysł na wykorzystanie pozostałości niedzielnego rosołu wraz z mięsem i warzywami. Całość wzbogacona dodatkiem pieczarek które fajnie wyglądają w daniu i wzbogacają jego smak.

  • 60 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • pozostałość rosołu z poprzedniego dnia
    pozostałość warzyw i mięska z rosołu
    żelatyna wieprzowa
    ½ puszki zielonego groszku konserwowego
    ½ puszki kukurydzy konserwowej
    1 słoiczek pieczarek marynowanych lub kilka świeżych pieczarek ale wcześniej podgotowanych
    ewentualnie zielony dodatek – posiekany koperek czy natka pietruszki do dekoracji
Wystaw ocenę:

4 (2 ocen)

Zobacz również:

Galantyna

Galareta drobiowa z dodatkiem pieczarek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do każdego z pojemniczków / miseczek itp, dajemy pokrojoną marchewkę, pokrojone pieczarki, poskubane mięsko, groszek oraz kukurydzę. Rosół przecedzamy przez sitko to garnka i stawiamy na ogień do momentu aż zacznie się gotować. Wsypujemy żelatynę ( ilość żelatyny zależy od ilości rosołu jaką mamy - na opakowaniu zawsze są podane proporcje ) i dokładnie mieszamy. Gdy żelatyna się dobrze rozpuści to zalewamy przygotowane miseczki. Odstawiamy by przestygły i chowamy do lodówki do całkowitego stężenia.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować