Spaghetti ze szpinakowym pesto, pieczarkami i cukinią

4 (3 ocen)

  • 60 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

To prosty pomysł na pyszny i szybki obiad. Nie wymaga długiego czasu w przygotowaniu a smaki świetnie ze sobą się komponują.

  • 60 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • makaron spaghetti
    200 – 300g pieczarek
    2 - 3 łyżki szpinakowego pesto
    1 mała –młoda cukinia
    sól, pieprz
    garść świeżej bazylii
    1 łyżka oliwy z oliwek
    trochę utartego sera żółtego do dekoracji
Wystaw ocenę:

4 (3 ocen)

Zobacz również:

Dania z makaronem Spaghetti

Spaghetti ze szpinakowym pesto, pieczarkami i cukinią - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron spaghetti gotujemy al’dente.
    Na rozgrzanej patelni z łyżką oliwy podsmażamy pokrojone pieczarki z utarta na dużych oczkach cukinią oraz szpinakowym pesto. Dodajemy po chwili posiekanej świeżej bazylii, doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem a na końcu dodajemy 2-3 łyżki wody z gotowanego makaronu i dokładnie mieszamy. Na samym końcu dodajemy odcedzony makaron spaghetti i całość dokładnie mieszamy. Gotowe danie nakładamy na talerz, posypujemy utartym serem i dekorujemy kilkoma listkami świeżej bazylii.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować