OGÓRKI KONSERWOWE

4.5 (150 ocen)

  • 4 godz.
  • Dla 1 osoby

pyszne i chrupkie OGÓRKI KONSERWOWE idealne do kanapek, sałatek i nie tylko

  • 4 godz.
  • Dla 1 osoby

Składniki:

  • ogórki
    czosnek
    marchewka
    gorczyca
    liść laurowy
    ząbki czosnku
    koper
    ziele angielskie

    zalewa:

    5 szklanek wody
    1 szklanka octu
    1 łyżka cukru - kopiasta
    1 łyżka soli - kopiasta
Wystaw ocenę:

4.5 (150 ocen)

Zobacz również:

Przetwory Dodatki

Ogórki konserwowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Składniki zalewy zagotować i ciepłą - przestudzoną NIE GORĄCĄ zalewą zalewać ogórki umieszczone w słoikach.

    Do słoików przez zalaniem dajemy:

    koper, ogórki, pół łyżeczki gorczycy, 2-3 plasterki surowej marchewki, ząbek czosnku, kawałek chrzanu, 1 liść laurowy, 2 ziarenka ziela angielskiego.
    Po zalaniu słoików pasteryzujemy bardzo krótko 5 - 10 min.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ocet Ogórek

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Niskokaloryczna

Podobne przepisy

To może cię zainteresować