Mielone z cukinią, pieczarkami oraz dodatkiem płatków owsianych

4.33 (3 ocen)

  • 50 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

To pyszna propozycja mielonych. Dzięki dodatku cukinii oraz pieczarek są bardziej soczyste a smak ich jest podkręcony i wychodzą naprawdę pyszne, a dodatek płatków owsianych sprawia, że są bardziej syte i zdrowsze.

  • 50 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • ( z przepisy wyszło mi 13 kotlecików )

    0.5 kg mięsa mielonego wieprzowego z łopatki
    300 g młodej cukinii
    200 g pieczarek
    ½ szklanki płatków owsianych
    2-3 ząbki czosnku
    2 jajka klasa „L”
    sól, pieprz do smaku
    szczypta chili
    1 łyżka posiekanej świeżej bazylii

    bułka tarta do obsypania
Wystaw ocenę:

4.33 (3 ocen)

Mielone z cukinią, pieczarkami oraz dodatkiem płatków owsianych - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do miski dajemy mielone mięso, utartą wraz ze skórką cukinię na dużych oczkach, oczyszczone i utarte na dużych oczkach pieczarki, wbijamy jajka, dajemy płatki owsiane, przyprawy oraz zioła a także przeciśnięte ząbki czosnku przez praskę. Wszystko mieszamy bo uzyskania jednolitej masy i odstawiamy na 15 – 20 min. Następnie forujemy zgrabne kotleciki i smażymy na rumiano z każdej strony.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować