Trudno wyobrazić sobie święta Bożego Narodzenia bez słodkości. Już na kilka dni przed wigilijną kolacją po domach roznosi się zapach pieczonych ciast, wśród których króluje makowiec - świąteczny przysmak, za którym przepadają dzieci i dorośli.
Nie tylko dania główne u nas je się na święta. Bardzo lubimy zupy np takie jak krupnik.Częstym dodatkiem do tej zupy są grzyby suszone lub kawałki mięsa. Najważniejsze, aby krupnik był gęsty i aromatyczny.
Użytkownik blondynkagotuje90
w dniu 09.12.2022 23:33 opublikował przepis:
Słodkie, kruche jabłka łagodzą nieco smak ostrej cebuli,a uprażone pestki dyni i słonecznika idealnie chrupią.Ta sałatka sprawdzi się też świetnie jako pasta na kanapki:)
Użytkownik blondynkagotuje90
w dniu 09.12.2022 01:34 opublikował przepis: