Gyrosowa bombka

5 (9 ocen)

  • 20 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Świąteczna przepyszna sałatka w wersji bombki to mój pomysł, którym myślę,że zainspiruję się nie jedna osoba :)

  • 20 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 podwójny filet z kurczaka
    Przyprawa gyros
    puszka kukurydzy konserwowej
    1 duża cebula czerwona
    ziele angielskie
    puszka ananasa
    1/2 słoika ogórków kiszonych
    ½ kapusty pekińskiej
    opakowanie makaronu chińskiego
    Ketchup pikantny
    Majonez
    olej do smażenia
    natka pietruszki
    koperek
Wystaw ocenę:

5 (9 ocen)

Gyrosowa bombka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filet z kurczaka myjemy, osuszamy, kroimy w kostkę, skrapiamy 2 łyżkami oleju, obsypujemy przyprawą gyros i pozostawiamy na pół godziny do zamarynowania, następnie smażymy na patelni.Makaron zalewamy wrzątkiem,gdy będzie gotowy polewamy zimną wodą i odcedzamy.Cebulę ,ogórka i odsączonego ananasa kroimy w kostkę, a kukurydzę odsączamy z zalewy.Pekinkę szatkujemy.
    Wszystkie składniki razem mieszamy i formujemy kulę, na którą układamy warstwę majonezu i ozdabiamy jak na zdjęciu. Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować