Sernik ze śliwkami i kisielem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.W misce wymieszaj mikserem wszystkie składniki ciasta.Zagnieć i wylep ciastem dno formy.Następnie śliwki przekrój na połówki i usuń pestki.Na cieście ułóż warstwę śliwek skórką do dołu i wstaw do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 stopni C na 15 minut.
Miękkie masło utrzyj z cukrami, dodając pojedynczo wszystkie jajka.Następnie dodaj ser i budyń. Całość wymieszaj.Masę serową wyłóż na podpieczony spód i ponownie wstaw do piekarnika na 25 minut.W tym czasie pozostałe śliwki pokrój na ćwiartki i ugotuj kisiel z cukrem w 350 ml wody.Śliwki wymieszaj z kisielem i wyłóż delikatnie na podpieczony sernik.Wstaw do pieca, zmniejsz temperaturę do 160 stopni C i piecz jeszcze mniej więcej 50 minut.Smacznego.
Komentarze