Schabowe w majonezowej marynacie z natką pietruszki i koperkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Na desce kładź po kolei kotlety i ubijaj tłuczkiem do mięsa, aż rozpłaszczą się do około 8 mm grubości.Rozbite kotlety odłóż na bok i przygotuj sobie marynatę majonezową. W misce umieść łyżkę majonezu. Wbij jedno jajko. Dodaj po łyżce siekanego koperku i natki pietruszki. Wyciśnij łyżkę soku z cytryny i dodaj pół łyżeczki soli oraz 1/4 płaskiej łyżeczki pieprzu. Całość wymieszaj dokładnie.Każdego kotleta osusz na kawałku ręcznika papierowego a następnie oblep powstałą marynatą i włóż do lodówki na godzinę. Po godzinie schabowe obtocz w bułce tartej i smaż na rozgrzanej patelni po 2 minuty z każdej strony.Smacznego.
Komentarze