Schabowe w majonezowej marynacie z natką pietruszki i koperkiem

4 (16 ocen)

  • 15 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Pyszne, ziołowe ,soczyste i aromatyczne schabowe o wiele lepsze od tych tradycyjnych. Polecam.

  • 15 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 7 plastrów schabu
    jajko
    łyżka majonezu
    po łyżce siekanego koperku i natki pietruszki
    łyżka soku z cytryny
    przyprawy: pół łyżeczki soli, 1/4 płaskiej łyżeczki pieprzu
    3 łyżki bułki tartej
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4 (16 ocen)

Zobacz również:

Schabowy Dania mięsne

Schabowe w majonezowej marynacie z natką pietruszki i koperkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Na desce kładź po kolei kotlety i ubijaj tłuczkiem do mięsa, aż rozpłaszczą się do około 8 mm grubości.Rozbite kotlety odłóż na bok i przygotuj sobie marynatę majonezową. W misce umieść łyżkę majonezu. Wbij jedno jajko. Dodaj po łyżce siekanego koperku i natki pietruszki. Wyciśnij łyżkę soku z cytryny i dodaj pół łyżeczki soli oraz 1/4 płaskiej łyżeczki pieprzu. Całość wymieszaj dokładnie.Każdego kotleta osusz na kawałku ręcznika papierowego a następnie oblep powstałą marynatą i włóż do lodówki na godzinę. Po godzinie schabowe obtocz w bułce tartej i smaż na rozgrzanej patelni po 2 minuty z każdej strony.Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować