Sernik brownie z malinami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Piekarnik nagrzać do 160 stopni C. Przygotować niedużą prostokątną foremkę o wymiarach 21 cm x 28 cm. Posmarować ją masłem i wyłożyć papierem do pieczenia.
Brownie:
Masło pokroić w kosteczkę i włożyć do rondelka, dodać połamaną na kosteczki czekoladę i na minimalnym ogniu roztopić co chwilę mieszając. Odstawić z ognia.
W oddzielnej misce rozmiksować jajka z cukrem. Dodać do nich roztopioną czekoladę z masłem i zmiksować na gładką masę.Dodać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia, sól i zmiksować na jednolite ciasto. Wyłożyć do przygotowanej blaszki.
Masa serowa:
Ser i masło ogrzać w temperaturze pokojowej, zmiksować. Dodać cukier, jajko, cukier wanilinowy i proszek budyniowy. Zmiksować na jednolitą masę.
Wyłożyć na brownie i cienkim końcem drewnianej łyżki zrobić kilka "ósemek" w jednej i drugiej masie. Wyłożyć maliny i wstawić do piekarnika. Piec przez ok. 40 - 45 minut.
Smacznego.
Komentarze