Schabowe pod pierzynką z selera konserwowego i sera

4.76 (17 ocen)

Zdobywca nagrody

Przepis dnia
  • 20 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Prosty przepis na pyszne kotlety w nietypowej odsłonie. Jeśli znudziły wam się tradycyjne schabowe, to warto wypróbować ten przepis.

  • 20 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 piersi z kurczaka
    słoik selera konserwowego
    100 g sera żółtego
    2 łyżki majonezu
    sól i pieprz
    słodka papryka
    natka pietruszki
Wystaw ocenę:

4.76 (17 ocen)

Zobacz również:

Schabowy

Schabowe pod pierzynką z selera konserwowego i sera - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Piersi z kurczaka umyć, osuszyć i przekroić na pół. Ułożyć mięso w dużym naczyniu żaroodpornym.
    Mięso posypać solą i pieprzem oraz słodką papryką. Odstawić do lodówki.
    W tym czasie przygotować pierzynkę. Seler opłukać pod zimną wodą. Dodać majonez, doprawić lekko solą i pieprzem i wymieszać.
    Wyjąć mięso z lodówki, wyłożyć pierzynkę selerową, położyć na wierzch ser. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec ok 35-40 minut. Posypać natką pietruszki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować