Ciasto z serków wiejskich (bez pieczenia)

4 (3 ocen)

  • 2 godz.
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

No i nadeszła pora na orzeźwiające ciasto na bazie serków wiejskich. Oczywiście zamiast agaru, można użyć żelatyny. Na pewno wyjdzie równie smaczne.

  • 2 godz.
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 400 g ciastek (pałeczki kremowe)
    800 g serków wiejskich
    10 g cukru waniliowego
    100 g rodzynków
    5 łyżek miodu lipowego
    2 łyżki nasion chia
    1 łyżka ekstraktu z cytryn sycylijskich
    4 łyżki agaru
    1 puszka brzoskwiń
Wystaw ocenę:

4 (3 ocen)

Zobacz również:

Sernik na zimno

Ciasto z serków wiejskich (bez pieczenia) - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Ciasto z serków wiejskich (bez pieczenia) 1. Do garnka przekładamy serek wiejski dodając cukier. rodzynki. miód, nasiona, ekstrakt i 3 łyżki agaru, podgrzewamy (cały czas mieszając), nie dopuszczamy do wrzenia. Studzimy.
    Blaszkę ( 28x19 ) wykładamy ciastkami, zalewamy tężejącą masą serową. Przekładamy do lodówki, do całkowitego stężenia.
    Brzoskwinie kroimy na plasterki. Układamy na masie serowej (resztę brzoskwiń zjadamy-to uwielbiam). Zalewę przelewamy do rondelka, dodajemy łyżkę agaru, podgrzewamy dokładnie łącząc z syropem. Studzimy. Gdy zacznie tężeć, zalewamy brzoskwinie, przekładamy do lodówki, do całkowitego schłodzenia.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Serek wiejski

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Gotowanie Podwieczorek

Podobne przepisy

4.51 (200 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Sernik z serków wiejskich

4.51 (200 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Sernik z serków wiejskich

RedakcjaPP To ulubione ciasto mojego męża. Ostatnio zachwyciło także gości. 1 godz. 20 min

To może cię zainteresować