Smażony morszczuk

5 (1 ocen)

  • 15 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Morszczuk to niesłusznie niedoceniana ryba. A jest taka smaczna!

  • 15 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • mrożony filet z morszczuka
    jajko
    mąka
    olej
    sól
    cytryna
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Smażony morszczuk - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Zamrożoną rybę solimy (można również posypać ziołami np. tymiankiem), obtaczamy w jajku i mące, następnie wkładamy na rozgrzany olej. Smażymy do zarumienienia na średnim ogniu. Podajemy z cytryną i ulubionymi dodatkami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Morszczuk Jajka Mąka Cytryna

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować