Szparagi zapiekane w boczku

4.2 (15 ocen)

  • 15 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Przygotowuje się je bardzo prosto, dlatego będzie to też dobry przepis, gdy chcesz na szybko wyczarować wykwitną przekąskę. Warto korzystać z sezonu na szparagi i cieszyć się tymi przysmakami.

  • 15 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1-2 pęczki zielonych szparagów
    plasterki boczku
    oliwa z oliwek
    sól i pieprz
Wystaw ocenę:

4.2 (15 ocen)

Zobacz również:

Przystawki Przekąski

Szparagi zapiekane w boczku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Szparagi umyj i odetnij zdrewniałe końcówki. Pędy skrop oliwą z oliwek, natrzyj solą.
    Każdy z pędów owiń plasterkiem boczku i dopraw pieprzem.
    Szparagi zawinięte w boczku rozłóż na blaszce do pieczenia wyłożonej pergaminem.
    Nagrzej piekarnik do 180°C i piecz zielone szparagi z boczkiem 20-25 minut do zrumienienia.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Oliwa z oliwek Boczek Zielone szparagi

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować