Bananowa krówka z borówkami

5 (2 ocen)

  • 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Ciasto krówka bananowa jest niesamowicie proste do przygotowania i ciężko mu się oprzeć.

  • 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 duże opakowanie herbatników
    1 mała masa kajmakowa w puszce (ok. 350 g)
    300 g borówek
    500 ml śmietanki kremówki 30 lub 36% (dobrze schłodzonej)
    opakowanie mascarpone
    3 łyżki cukru pudru
    3 banany
    odrobina soku z cytryny do skropienia bananów
Wystaw ocenę:

5 (2 ocen)

Zobacz również:

Ciasto z owocami

Bananowa krówka z borówkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Formę o wym. 24×24 cm wykładamy papierem lub folią i układamy na dnie herbatniki. Banany kroimy na dosyć duże plasterki i skrapiamy sokiem z cytryny.
    Kremówkę miksujemy razem z mascarpone na gęsty krem. Na koniec dodajemy przesiany cukier puder i miksujemy do połączenia.
    Układamy pierwszą część na herbatnikach. Układamy na niej banany i borówki i przykrywamy kolejną częścią mascarpone. Układamy kolejną warstwę herbatników i smarujemy masą kajmakową . Następnie znowu przykrywamy herbatnikami i smarujemy ostatnią częścią mascarpone. Układamy banany i borówki. Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować