Zupa z czerwonej kapusty

4.27 (11 ocen)

  • 10 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Pyszna zupka krem z czerwonej kapustki z marchewką i ziemniaczkami

  • 10 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 400 g czerwonej kapusty
    szklanka soku pomarańczowego
    1 czerwona cebula
    4 ziemniaki
    2 marchewki
    maggi
    4 łyżki oleju
    koperek
Wystaw ocenę:

4.27 (11 ocen)

Zobacz również:

Zupa krem

Zupa z czerwonej kapusty - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę pokrój w piórka, a kapustę w cienkie paseczki.W garnku podsmaż cebulę wraz z kapustą. Wlej sok pomarańczowy i zredukuj.Wlej 500 ml wody, dodaj maggi .Ziemniaki i marchewkę obierz i pokrój w kostkę,a następnie dodaj do zupy.Gotuj powoli ok 20 minut.
    Jak kapusta będzie miękka zmiksuj zupą na gładki krem i posyp koperkiem.Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować