Kulki Rafaello w czekoladzie

4.43 (21 ocen)

Zdobywca nagrody

Przepis dnia
  • 15 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Serdecznie polecam

  • 15 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 160 g mleka w proszku (odtłuszczone)
    60 ml wody
    95 g masła topionego
    cukierki kolorowe
    85 g cukru pudru
    80 g wiórków kokosowych
    150g czekolady rozpuszczonej
Wystaw ocenę:

4.43 (21 ocen)

Zobacz również:

Desery Rafaello

Kulki rafaello w czekoladzie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wlać wodę do garnka, wsypać cukier i zagotować.
    W misce wymieszać mleko w proszku z wiórkami kokosowymi
    Kiedy woda się zagotowała, zdjąć z ognia i cały czas mieszając dodać mleko w proszku z wiórkami kokosowymi oraz roztopione masło. Mieszać, aż powstanie gładka masa.
    Odstawić do lodówki na 1 godzinę. Po schłodzeniu z masy formować kuleczki wielkości orzecha włoskiego.
    Kulki obtoczyć w czekoladzie i cukierkach i można zaraz podawać.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Wiórki kokosowe Czekolada

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować