Szparagi zapiekane z boczkiem

5 (10 ocen)

  • 10 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Przepis jest wyjątkowo prosty i szybki w wykonaniu, dlatego aż żal go nie wypróbować!

  • 10 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1-2 pęczki zielonych szparagów
    plasterki boczku
    oliwa z oliwek
    sól i pieprz
Wystaw ocenę:

5 (10 ocen)

Szparagi zapiekane z boczkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Szparagi umyj i odetnij zdrewniałe końcówki. Pędy skrop oliwą z oliwek, natrzyj solą. Każdy z pędów owiń plasterkiem boczku i dopraw pieprzem. Szparagi zawinięte w boczku rozłóż na blaszce do pieczenia wyłożonej pergaminem. Możesz również ułożyć je w naczyniu do zapiekania. Nagrzej piekarnik do 180°C i piecz zielone szparagi z boczkiem 20-25 minut do zrumienienia.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Boczek Zielone szparagi

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować