Grillowany camembert z sosem na bazie czerwonego wina i dżemu z owoców leśnych

5 (3 ocen)

  • 10 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Niebanalne a jednocześnie proste i pyszne danie z grilla. Kremowy rozpływający się serek camembert idealnie komponuje się ze smakiem wytrawnego czerwonego wina i owoców leśnych.

  • 10 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • okrągłe serki camembert

    sos:
    250 ml wytrawnego czerwonego wina
    350 ml gładkiego dżemu z owoców leśnych

    do podania rukola
    czerwony pieprz
Wystaw ocenę:

5 (3 ocen)

Zobacz również:

Potrawy na grilla

Grillowany camembert z sosem na bazie czerwonego wina i dżemu z owoców leśnych - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. sos:
    Czerwone wino wlewamy do rondelka i gotujemy do wyparowania alkoholu. Do wina dodajemy dżem i chwilę podgrzewamy. Mieszamy, aż wino i dżem się połączą. Przelewamy do sosjerki.

    camembert:
    Serki kładziemy na rozgrzany grill i chwilę opiekamy z każdej strony.
    Serki przekładamy na talerze. Posypujemy rukolą. Polewamy sosem i posypujemy ziarenkami czerwonego pieprzu. Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Camembert

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Grillowanie Szybka kuchnia

Podobne przepisy

To może cię zainteresować