Placki z kalarepy i ziemniaków z rozmarynem

5 (3 ocen)

  • 15 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Smaczny ,szybki i prosty pomysł na obiad.

  • 15 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 600 g ziemniaków
    500 g kalarepy
    2 łyżki mąki ziemniaczanej
    2 jajka
    50 g mąki pszennej
    łyżka suszonego majeranku
    łyżka rozmarynu
    olej do smażenia
    sól i pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

5 (3 ocen)

Zobacz również:

Placki ziemniaczane

Placki z kalarepy i ziemniaków z rozmarynem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ziemniaki i kalarepę obrać. Następnie starkować na dużych oczkach. Dodać obie mąki,jajka, majeranek, rozmaryn ,sól i pieprz do smaku.
    Na patelni rozgrzać olej,nakładać kopiastą łyżkę masy i wyrównać wierzch. Grubość około 1 cm. Smażyć na rumiano z obu stron. Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka Rozmaryn Młode ziemniaki Kalarepa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować