Gulasz wołowy

0 (0 ocen)

  • 2 godz.
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Gulasz wołowy

  • 2 godz.
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 600 g wołowiny z łopatki
    1 cebula
    1 marchewka
    3 ząbki czosnku
    1 łyżka sproszkowanych grzybków
    1 puszka czerwonej fasoli
    smalec do smażenia
    sól
    pieprz
    chili
    majeranek
    hyzop
    estragon
    1 łyżka mąki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Gulasz

Gulasz wołowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wołowinę kroimy w kostkę, dodajemy cebulę , czosnek. Wkładamy łyżkę smalcu i smażymy aż odparuje cały płyn i wołowina lekko się przyrumieni, podlewamy wodą ok 0,5 l dodajemy pokrojoną w kostkę marchewkę, grzybki i przyprawy bez soli. Przykrywamy i dusimy gulasz aż do miękkości, w razie potrzeby dodajemy wody, pod koniec dodajemy fasolę i zagęszczamy odrobiną mąki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Wołowina

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować