Jestem wychowana w domu, gdzie wszyscy lubią i umieją gotować. Uczona przez mamę, babcie i ciocie, teraz sama uczę gotować swojego syna. Gotowanie daje wiele radości i zacieśnia więzy rodzinne i przyjacielskie.
Zapraszam też na mojego bloga https://pokrojoneidoprawione.blogspot.com/ i Instagram https://www.instagram.com/pokrojone_doprawione/
Idealna na elegancki deser w tygodniu, kiedy liczy się każda minuta. Napoleonka, z którą nie ma dużo zabawy. Na gotowym cieście francuskim, przełożona budyniem i gruszkami. Jeśli używamy mrożonego ciasta, dobrze jest dzień wcześniej przełożyć je z zamrażarki do lodówki.
Użytkownik kasiac
w dniu 15.06.2016 23:18 skomentował:
Najlepsza, kruchuteńka i soczysta golonka na niedzielny lub świąteczny obiad! Taki efekt uzyskamy wtedy, gdy pracę podzielimy na dwa etapy. Najpierw golonkę należy podgotować w wywarze z włoszczyzny, a później upiec w piekarniku.
Użytkownik kasiac
w dniu 13.06.2016 23:04 opublikował przepis:
Danie, które robi się samo w piekarniku. Dzięki temu, że nie jest gotowane tylko pieczone, nie wymaga mieszania i wszystkie składniki zostają w stanie nienaruszonym :)
Użytkownik kasiac
w dniu 29.08.2014 09:10 skomentował:
Zupa - krem. Wykorzystałam dynię Hokkaido. Dodałam buraki i jabłko. Zupa jest bardzo gęsta, ma piękny kolor i jest dość słodka dzięki burakom i jabłku. Dobrze się tutaj komponuje smak curry. Pasuje zarówno na obiad jak i kolację.
Użytkownik kasiac
w dniu 29.07.2014 08:44 opublikował przepis:
Rosół to wspomnienie babcinej kuchni, niedzielnych rodzinnych obiadów, ciepło rodzinnego domu. Rosół przywołuje wspomnienia z dzieciństwa, bo jest to jedna z ulubionych zup polskich dzieci.
Użytkownik kasiac
w dniu 29.07.2014 08:39 opublikował artykuł:
Rosół nazwałabym jedną z najszlachetniejszych polskich zup. Jednak zbyt rzadko pojawia się na naszych stołach. Myślę, że jest mylona z bulionem, do którego jest łudząco podobna z wyglądu.
Użytkownik kasiac
w dniu 28.07.2014 22:25 skomentował: