Strogonow wieprzowy

  • wyświetlono: 100612 |
  • dodany do książki kucharskiej: 3 |
  • polecenia: 0

Coś dla wszystkich mięsożerców i fanów gulaszowych dań.

14956600_1244766772250735_923036996737402594_n

Składniki

1/2 kg mięsa wieprzowego (schab lub polędwica)
1 duża cebula
2 ząbki czosnku
150 g pieczarek
2 papryki (zielona i czerwona)
300 ml bulionu mięsnego (najlepiej wołowego)
1 mała puszka koncentratu pomidorowego
sól, pieprz, słodka i ostra mielona papryka
2-3 łyżki oleju do smażenia

Sposób przygotowania przepisu:

Strogonow wieprzowy

  • 1. Mięso pokroić w paski, przyprawić solą, pieprzem i słodką mieloną papryką.
    Olej rozgrzać na patelni, wrzucić mięso, smażyć ok. 2-3 minuty.
  • 2. Cebulę pokroić w piórka, czosnek drobno posiekać, dodać do smażącego się mięsa.
    Pieczarki pokroić w plastry, papryki w paski. Warzywa dodać do mięsa z cebulą. Wszystko smażyć ok. 5-7 minut. Po tym czasie do mięsa z warzywami wlać bulion mięsny i koncentrat pomidorowy. Przykryć i dusić ok. 25 minut.
  • 3. Na końcu, gdy mięso będzie już miękkie, przyprawić wszystko solą, pieprzem i ostrą mieloną papryką.

A może fasolka po bretońsku? Sprawdź nasz wypróbowany przepis!

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

pieczarkimoj_niedzielny_obiadz_roznych_stron_swiatapaprykawieprzowinagulaszsosstrgonow

Komentarze

Podobne przepisy

Strogonow

Dodane przez: Joanna Kryla

Strogonow

Pyszny gulasz z mnóstwem dodatków...

Strogonow

Dodane przez: czekoladka

Strogonow

To pyszne danie sprawdza się na...

Strogonow

Dodane przez: omega234

Strogonow

Pikantne danie, niewymagające dodania...

Strogonow

Dodane przez: Kinia1984

Strogonow

Ulubiona potrawa mojego syna. Zawsze...

Strogonow

Dodane przez: ewelina090

Strogonow

Moja wersja tradycyjnego rosyjskiego...

strogonow

Dodane przez: paolineczka

Strogonow

Pyszne, sycące danie. Można je...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE