Domowy serek topiony do smarowania chleba

3.43 (7 ocen)

Zdobywca nagrody

Przepis dnia
  • 35 min
  • Dla 5 osób
  • Średni

Bardzo smaczny serek, możemy go zrobić z ulubionymi dodatkami.

  • 35 min
  • Dla 5 osób
  • Średni

Składniki:

  • Pół kilo sera z wiaderka
    2 jajka
    Czubata łyżka sody oczyszczonej
    Płaska łyżka soli
    100 gram masła
Wystaw ocenę:

3.43 (7 ocen)

Zobacz również:

Pasty do chleba

Domowy serek topiony do smarowania chleba - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Serek z dodatkiem kminku 1. Ser mieszamy z jajkami, sodą i solą na gładką masę. Masło rozpuszczamy, lekko studzimy i wylewamy do niego masę serową. Wkładamy na gaz podgrzewamy stałe mieszając aby ser się rozpuścił i powstała jednolitą masa. Ser przekładamy do małych pojemniczków i studzimy.

Porady

Do serka możemy dodać ulubione przyprawy ( u mnie kminek),drobno posiekane salami lub drobno posiekany szczypiorek

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować