Pikantna pasta jajeczna z makrelą i pieprzem zielonym w zalewie

4.91 (23 ocen)

Zdobywca nagrody

Przepis dnia
  • 20 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Bardzo smaczna , aromatyczna pasta do pieczywa . Ciekawego charakteru nadaje jej pieprz zielony w zalewie , a o podbicie smaku zadbały cebula , ogórki konserwowe oraz wędzona makrela :)

  • 20 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 4 jajka ugotowane na twardo
    1 średnia makrela wędzona
    1/2 obranej czerwonej cebuli
    2 ogórki konserwowe
    1 łyżeczka zielonego pieprzu w zalewie
    2 łyżki majonezu
    1 łyżka musztardy
    sól i mielony czarny pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

4.91 (23 ocen)

Pikantna pasta jajeczna z makrelą i pieprzem zielonym w zalewie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka obieram ze skorupek i trę na tarce o dużych oczkach , makrelę oddzielam od skóry i ości , cebulę kroję w kostkę , ogórki trę na tarce o dużych oczkach , zielony pieprz siekam .
  • 2. Do jajek dodaję podzieloną na kawałki rybę , cebulę , ogórki , zielony pieprz , majonez , musztardę , doprawiam solą i pieprzem mielonym , mieszam na jednolitą pastę .

Porady

Jeśli pastę będą jadły dzieci radzę ograniczyć dodatek zielonego pieprzu z zalewy :)

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Majonez Makrela wędzona Jajka kurze

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować