REKLAMA
W kuchni nic nie powinno się marnować. Szczególnie po Świętach trzeba umiejętnie zagospodarować pozostałości z lodówki. Z pieczonych mięs/wędlin można zrobić gulasz, gęstą zupę, którą domownicy chętnie zjedzą np. z kluskami śląskimi.
Proste danie wegetariańskie. Ziemniaki i groszek. Można wykorzystać ugotowane ziemniaki z poprzedniego dnia.
Takie danie posmakuje mięsożercą z przemyconymi warzywami . Kluseczki to smaczny, szybki w przygotowaniu dodatek. Całość znika z talerzy w oka mgnieniu.
Pyszne i rozgrzewające danie jednogarnkowe. Świetnie sprawdza się na wszelkich imprezach jako danie gorące.
Pyszne kluski śląskie w aromatycznym sosie z pomidorów, cebuli i marchewki z kawałkami kurczaka.
Kluczem do sukcesu jest cebula, która podczas długiego gotowania rozpada się i w ten sposób zagęszcza sos. Sos jest gęsty, aromatyczny, mięso mięciutkie i soczyste, gorąco polecam.
Jeżeli lubicie podroby to jest danie właśnie dla Was,nie robię go często,bo żołądki długo się gotują,ale jak już robię to zawsze pokaźny garneczek ;-)
Pyszne danie regionu pomorsko-kujawskiego
Gulasz z niewielką ilością tłuszczu, dla osób, które nie chcą przytyć. Danie można podać z ryżem, kaszą lub ziemniaczkami. Każdy może podać je na własny ulubiony sposób.
Szybki, prosty gulasz, który zawiera solidną porcję mięsa i warzyw. Gulasz przygotowany z mięsa wołowego oraz z warzyw: cebuli, dyni, marchewki, ziemniaków i pomidorów. Przyprawiony aromatycznymi ziołami i ostrym ketchupem. Do gulaszu użyłam również przyprawy czarnuszka. Czarnuszka siewna znana już była w starożytności. Ma liczne właściwości zdrowotne.
Ostatnio skomentowane
Krojony omlet z lubczykiem i dodatkami