Pierożki z dynią hokkaido i szpinakiem

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Pierożki

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • ciasto pierogowe;
    400 g mąki

    300 ml wrzątku

    pół łyżeczki soli

    1 łyżka oleju

    nadzienie;

    300 g dyni hokkaido

    2 garście świeżego szpinaku

    pół opakowania serka sałatkowego tolonis

    sól

    pieprz

    2 ząbki czosnku

    pół cebuli
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Pielmieni

Pierożki z dynią hokkaido i szpinakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mąkę mieszamy z solą i olejem, zalewamy wrzątkiem i mieszamy przez chwilę łyżką, potem zagniatamy ciasto.

    Nadzienie . Dynię kroimy w kostkę i podsmażamy na oleju z dodatkiem czosnku, cebuli, soli i pieprzu. Podlewamy odrobiną wody i pod przykryciem podduszamy jeszcze ok 10 min. Pod koniec wrzucamy pokrojony drobniej szpinak. Po przestudzeniu rozgniatamy dynię widelcem, dodajemy serek i mieszamy nadzienie. doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

    Ciasto wałkujemy cienko, wykrawamy szklanką krążki i lepimy pierogi.

    Pierogi gotujemy we wrzątku i podajemy z cebulką przysmażoną na maśle.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Dynia

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować