Zupa z soczewicy czerwonej
Zupa z soczewicy czerwonej na wywarze warzywnym z dodatkiem czerwonej papryki, pomidorów, świeżego imbiru, cebuli, czosnku oraz tymianku.
Sałatka z kaszy jaglanej i tuńczyka
Sałatka z kaszy jaglanej z dodatkiem tuńczyka, kukurydzy, jajek, papryki czerwonej, sera mozzarella oraz ciemnych oliwek.
Zupa krem z marchewki i pomarańczy
Zupa krem z marchewki i pomarańczy z dodatkiem świeżego imbiru, kurkumy, czosnku oraz tymianku, na bulionie warzywnym.
Surówka z kapusty kiszonej
Surówka z kapusty kiszonej z dodatkiem marchewki, czerwonej papryki, pora, natki pietruszki oraz czarnuszki lub kminku.
Zupa krem z brokułów i pora
Zupa krem z brokułów z dodatkiem pora, cebuli oraz ziemniaków. Może być podawana z grzankami, groszkiem ptysiowym, serem lub prażona dynią lub słonecznikiem.
Surówka z marchewki i pomarańczy
Surówka z tartej marchewki, pomarańczy z dodatkiem miodu. Opcjonalnie można dodać do surówki aby nie była zbyt sucha odrobinę oliwę z oliwek, sok z pomarańczy lub cytryny.
Pieczony indyk w ziołach prowansalskich
Pieczony filet z indyka w ziołach prowansalskich. Upieczonego indyka można serwować jako drugie danie z dodatkiem sosu lub jako wędlinę na kanapki.
Chleb pszenno – żytni
Chleb pszenno – żytni w wykorzystaniem mąki pszennej typu 650 i mąki żytniej typu 720 oraz suchych drożdży.
Surówka z kapusty pekińskiej
Surówka z kapusty pekińskiej z dodatkiem czerwonej fasoli, pomidorów oraz startej marchewki z majonezem.
Ostatnio skomentowane
Dodane przez: Jolanta KG
Chłopska patelnia