edytka

edyta337

Liczba punktów za aktywność
94
Liczba obserwujących
2

Wyślij wiadomość
zupa z soczewicy czerwonej
Użytkownik edyta337 w dniu 16.02.2021 18:26 opublikował przepis :

Zupa z soczewicy czerwonej

Zupa z soczewicy czerwonej na wywarze warzywnym z dodatkiem czerwonej papryki, pomidorów, świeżego imbiru, cebuli, czosnku oraz tymianku.

Sałatka z kaszy  jaglanej  z tuńczykiem
Użytkownik edyta337 w dniu 16.02.2021 18:13 opublikował przepis :

Sałatka z kaszy jaglanej i tuńczyka

Sałatka z kaszy jaglanej z dodatkiem tuńczyka, kukurydzy, jajek, papryki czerwonej, sera mozzarella oraz ciemnych oliwek.

Zupa krem z marchewki i pomaranczy
Użytkownik edyta337 w dniu 14.01.2021 21:57 opublikował przepis :

Zupa krem z marchewki i pomarańczy

Zupa krem z marchewki i pomarańczy z dodatkiem świeżego imbiru, kurkumy, czosnku oraz tymianku, na bulionie warzywnym.

surówka z kapusty kiszonej
Użytkownik edyta337 w dniu 14.01.2021 21:46 opublikował przepis :

Surówka z kapusty kiszonej

Surówka z kapusty kiszonej z dodatkiem marchewki, czerwonej papryki, pora, natki pietruszki oraz czarnuszki lub kminku.

zupa krem z brokułów i pora
Użytkownik edyta337 w dniu 14.01.2021 21:37 opublikował przepis :

Zupa krem z brokułów i pora

Zupa krem z brokułów z dodatkiem pora, cebuli oraz ziemniaków. Może być podawana z grzankami, groszkiem ptysiowym, serem lub prażona dynią lub słonecznikiem.

surówka z marchewki i pomarańczy
Użytkownik edyta337 w dniu 11.01.2021 22:15 opublikował przepis :

Surówka z marchewki i pomarańczy

Surówka z tartej marchewki, pomarańczy z dodatkiem miodu. Opcjonalnie można dodać do surówki aby nie była zbyt sucha odrobinę oliwę z oliwek, sok z pomarańczy lub cytryny.

pieczony indyk w ziołach prowansalskich
Użytkownik edyta337 w dniu 11.01.2021 22:02 opublikował przepis :

Pieczony indyk w ziołach prowansalskich

Pieczony filet z indyka w ziołach prowansalskich. Upieczonego indyka można serwować jako drugie danie z dodatkiem sosu lub jako wędlinę na kanapki.

chleb pszenno-żytni
Użytkownik edyta337 w dniu 11.01.2021 21:27 opublikował przepis :

Chleb pszenno – żytni

Chleb pszenno – żytni w wykorzystaniem mąki pszennej typu 650 i mąki żytniej typu 720 oraz suchych drożdży.

surówka z kapusty pekińskiej
Użytkownik edyta337 w dniu 11.01.2021 21:16 opublikował przepis :

Surówka z kapusty pekińskiej

Surówka z kapusty pekińskiej z dodatkiem czerwonej fasoli, pomidorów oraz startej marchewki z majonezem.