Kasza jaglana zapiekana z jabłkami

0 (0 ocen)

  • 15 min
  • Dla 4 osób

Kasza jaglana zapiekana z prażonymi jabłkami z dodatkiem cynamonu i płatków z migdałów. Zdrowy i pożywny deser podawany na ciepło.

  • 15 min
  • Dla 4 osób

Składniki:

  • 1 szklanka suchej kaszy jaglanej
    2 szklanki świeżego mleka
    1 słoik prażonych jabłek
    Cynamon
    Płatki z migdałów
    Opcjonalnie cukier
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Pieczone jabłka

Kasza jaglana zapiekana z jabłkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Kasze płuczemy pod bieżącą wodą kilka razy, aby pozbyć się goryczki.

    2. Kasze zalewamy mlekiem i gotujemy do miękkości od czasu do czasu mieszając, aż kasza wchłonie nadmiar płynu.

    3. Kaszę jaglaną przekładamy do naczynia żaroodpornego i dodajemy warstwę z prażonych jabłek z dodatkiem cynamonu.

    4. Na wierzch posypujemy płatkami z migdałów i pieczemy w nagrzanym piekarniku na 180 stopni około 20 minut.

    5. Podajemy na ciepło. Możemy dodać ulubiona konfiturę lub jogurt naturalny.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kasza jaglana Jabłka Migdały

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować