Muffinki jajeczne

4.13 (8 ocen)

  • 10 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Łatwe do przygotowania wytrawne muffinki jajeczne z dodatkiem świeżego szpinaku, papryki, pomidora, szczypiorku oraz sera camembert.

  • 10 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 6 świeżych jajek
    1/2 małej czerwonej papryki
    1 pomidor
    2 garście świeżego szpinaku
    1 ser camembert
    Pęczek szczypiorku
    Sól i pieprz
    Alternatywnie przyprawa: suszone pomidory z bazylią i czosnkiem
Wystaw ocenę:

4.13 (8 ocen)

Muffinki jajeczne - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Piekarnik nagrzewany na 180 stopni.

    2. Jajka rozbijamy i przekładamy do miski. Doprawiamy solą oraz pieprzem i ubijamy.

    3. Dodajemy liście szpinaku, pokrojony pomidor, paprykę, ser camembert oraz posiekany szczypiorek. Alternatywnie możemy dodać przyprawę: suszone pomidory z bazylią i czosnkiem.

    4. Mieszamy wszystkie składniki dokładnie i przekładamy do formy.

    5. Pieczemy około 20 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować