Łatwe do przygotowania wytrawne muffinki jajeczne z dodatkiem świeżego szpinaku, papryki, pomidora, szczypiorku oraz sera camembert.
10 min
Dla 4 osób
Łatwy
Składniki:
6 świeżych jajek
1/2 małej czerwonej papryki
1 pomidor
2 garście świeżego szpinaku
1 ser camembert
Pęczek szczypiorku
Sól i pieprz
Alternatywnie przyprawa: suszone pomidory z bazylią i czosnkiem
Muffinki jajeczne - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.1. Piekarnik nagrzewany na 180 stopni.
2. Jajka rozbijamy i przekładamy do miski. Doprawiamy solą oraz pieprzem i ubijamy.
3. Dodajemy liście szpinaku, pokrojony pomidor, paprykę, ser camembert oraz posiekany szczypiorek. Alternatywnie możemy dodać przyprawę: suszone pomidory z bazylią i czosnkiem.
4. Mieszamy wszystkie składniki dokładnie i przekładamy do formy.
Komentarze